Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Bloomberg: Εκδόθηκαν 1 εκατ. χρεωστικές κάρτες...

Αναβαθμίζονται 3 εκατ. χρεωστικές κάρτες της Εθνικής Τράπεζας
...σε τρεις εβδομάδες...
Περίπου 1.000.000 χρεωστικές κάρτες εκδόθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως διπλασιάστηκαν οι συναλλαγές μέσω χρεωστικών καρτών στο σούπερ μάρκετ και στις πωλήσεις καυσίμων κατά την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων, ενώ η χρήση των καρτών τριπλασιάστηκε στις επαρχιακές περιοχές.
Ο γενικός διευθυντής της Alpha Bank Λεωνίδας Κασούμης δήλωσε: «Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι ήταν μια ώθηση. Είναι καλοί για τους εμπόρους επειδή τα μετρητά είναι περιορισμένα. Είναι καλοί για τις τράπεζες επειδή μειώνεται το κόστος λειτουργίας και αποτελεί η καλύτερη είδηση για την οικονομία».
 
Επιπλέον, το δημοσίευμα εξηγεί ότι οι Έλληνες μπορούν να εκταμιεύσουν 420 ευρώ την εβδομάδα και ότι δεν έχει θεσπιστεί κάποιο όριο για τις δαπάνες εντός της χώρας μέσω χρεωστικών καρτών.
Μέχρι τον προηγούμενο μήνα, η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων δεν είχαν στην κατοχή τους κάρτες αναλήψεως μετρητών, γεγονός που οδήγησε στις σκηνές απόγνωσης με τις ουρές των ηλικιωμένων έξω από τις τράπεζες.
Σημαντική αύξηση έχει σημειωθεί και στη ζήτηση των συστημάτων πληρωμών μέσω καρτών από επιχειρήσεις, ακόμη κι από οδοντίατρους και γιατρούς δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Θεόδωρος Καλαντώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.