Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Αφεντικό εταιρειών που κάνουν business στην Ελλάδα ο Φέρχοφσταντ

Με ιδιοτέλεια;


19:50 | 04 Αυγ. 2015
tvxs.gr
Η βελγική εφημερίδα «Libre Belgique» αποκαλύπτει τον ρόλο του επικεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φέρχοφσταντ και τη σχέση του με εταιρείες που εμπλέκονται στις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα.
Ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, στην τοποθέτησή του στο ευρωκοινοβούλιο είχε κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα και τον είχε καλέσει να προχωρήσει άμεσα σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις.
  
Η βελγική εφημερίδα «Libre Belgique», όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών,  διερωτάται κατά πόσο είναι ειλικρινές το ενδιαφέρον του Γ. Φέρχοφσταντ για την τύχη της Ελλάδας. Σε δημοσίευμα στην έκδοση του Σαββατοκύριακου και με αφορμή πρόσφατη έκθεση, αναφέρεται σε περιπτώσεις ευρωβουλευτών, για τους οποίους εγείρονται αμφιβολίες κατά πόσο η κοινοβουλευτική τους δράση προωθεί το γενικό καλό ή προσωπικά τους συμφέροντα.
Ο Γκι Φέρχοφσταντ φέρεται να συνδέεται με ιδιωτικές εταιρείες που αναμένουν να λάβουν μεγάλο μερίδιο από την ελληνική αγορά ενέργειας μέσω των ιδιωτικοποιήσεων. Πρόκειται, σύμφωνα πάντα με την έγκυρη «Libre Belgique», για τις εταιρείες Exmar και Sofina, των οποίων ο Γ. Φέρχοφσταντ είναι διευθύνων σύμβουλος και μάλιστα με αδρά αμοιβή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.