Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Δεκαπέντε παιδιά μεταξύ των 34 νεκρών στο Φαρμακονήσι

Χωρίς Τέλος
tvxs.gr | 13 Σεπ. 2015
Τελευταία ανανέωση 19:55 | 13 Σεπ. 2015
Βρέφη και παιδιά είναι σχεδόν τα μισά θύματα του νέου ναυαγίου που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής ανοιχτά του Φαρμακονησίου. Η λέμβος που επέβαιναν περισσότεροι από 120 άνθρωποι ανατράπηκε με αποτέλεσμα τουλάχιστον 34 άνθρωποι να χαθούν στη θάλασσα, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί. Μέχρι το μεσημέρι οι νεκροί από την ανατροπή του σκάφους ανέρχονταν σε 28, ωστόσο ο αριθμός διαρκώς αυξάνεται.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων αγνοουμένων συνεχίζονται με τη συμμετοχή δύο ελικοπτέρων Super Puma, πλωτών του Λιμενικού και κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού. Στις έρευνες συμμετέχουν και δύτες του Λιμενικού, καθώς το ξύλινο σκάφος που ανετράπη ήταν κλειστού τύπου. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, οκτώ από τους νεκρούς εντοπίστηκαν στο αμπάρι του σκάφους. Οι έρευνες ξεκίνησαν από το πρωί της Κυριακής, έπειτα από τηλεφώνημα, μέσω του αριθμού 112, στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας.
Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου (ισχυροί άνεμοι 7 μποφόρ) αλλά και ο μεγάλος αριθμός ατόμων που επέβαιναν στο σκάφος είναι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η βασική αιτία για την ανατροπή του σκάφους.
Σημειώνεται πως άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό τεσσάρων ανήλικων που αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, μετά την ανατροπή πλαστικού σκάφους που μετέφερε παράτυπους μετανάστες. Το λιμενικό περισυνέλεξε σώους 24 μετανάστες από τη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.