Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Στην τελική ευθεία...


Απόστολος Τζιτζικώστας - Βαγγέλης Μεϊμαράκης
...οι εσωκομματικές ζυμώσεις πριν τη μάχη...
Με την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα, την οποία ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ για την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζονται οι εσωκομματικές ζυμώσεις.Ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι ο...
δεύτερος επίσημα υποψήφιος μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook σημείωσε «την ανάγκη νικηφόρας σύγκρουσης με το νέο λαϊκισμό που φυτρώνει σύριζα με το παλιό κομματικό κράτος».«Αλλάζουμε πρώτοι, για να εμπνεύσουμε τελικά και όλη τη χώρα» καταλήγει στη δήλωσή του ο υποψήφιος αρχηγός της Ν.Δ.Ωστόσο, προς το παρόν «παίζει δυνατά» μόνο η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ οι Καραμανλής και Σαμαράς διαφωνούν με την απόφασή του να επισπεύσει τις διαδικασίες και μόνον ο επίτιμος είναι έτοιμος να στηρίξει Κυριάκο.Ένα βήμα πριν, ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης, ανακοινώσει αύριο την απόφασή του, στελέχη του κόμματος εντείνουν τις πιέσεις του να θέσει υποψηφιότητα, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του.Μεταξύ των βουλευτών που κινούνται προς τη μία και μόνη υποψηφιότητα, του κ. Μεϊμαράκη, είναι και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σε όλες τις συναντήσεις που είχε με βουλευτές και στελέχη, επιμένει ότι περιμένει τις αποφάσεις του προέδρου και συνεχίζει να τον στηρίζει. Κλειστά κρατούν ακόμα τα χαρτιά τους  Νίκος Δένδιας, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και η Όλγα Κεφαλογιάννη. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει ακόμα αν κάποιος από τους Βορίδη και Γεωργιάδη θα θέσει υποψηφιότητα.
Υπέρ της διεξαγωγής της εκλογής έχει ταχθεί αναφανδόν ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος δεν αποκλείει την υποβολή υποψηφιότητας στην περίπτωση όμως που δεν είναι υποψήφιος ο Μάκης Βορίδης.Τέλος, πολλοί βουλευτές ανησυχούν για νέο κύκλο εντάσεων και εσωστρέφειας, ενώ κρυφή ελπίδα στα ηγετικά κλιμάκια της Ν.Δ. είναι να μη διεξαχθούν εκλογές.
από efsyn.gr
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.