Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Δούρου: Μια κυβέρνηση θέλει συναίνεση και όχι απλώς μοίρασμα καρεκλών...



«Μια κυβέρνηση, εκτός από πλειοψηφία, θέλει συναίνεση, συγκλίσεις, συγκεκριμένο πρόγραμμα και όχι απλώς μοίρασμα καρεκλών,», αναφερει μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.
Σε ό,τι αφορά τις ευθύνες για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, η περιφερειάρχης, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αγορά», τις αποδίδει σε «μια μερίδα συντρόφων» η οποία επέλεξε ξεχωριστό δρόμο, προτάσσοντας προγραμματικά την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα . Οι επιπτώσεις εκτιμά ότι «ήταν εθνικές, αν όχι και ευρωπαϊκές», γι’ αυτό, όπως υπογραμμίζει, πρέπει «ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στους πολίτες και την Ιστορία». 

Για το κυβερνητικό έργο και τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, σημειώνει ότι ήταν «θέμα πολιτικής επιλογής και ότι μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της σκληρής διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση κατάφερε αρκετά και έβαλε τις βάσεις για πολλά ακόμη». Προσθέτει ότι η μελλοντική στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ... 
συνέχεια
...(σ.σ. στην περίπτωση που θα είναι ξανά κυβέρνηση) πρέπει να είναι η ανάταξη του τόπου μέσα από συγκεκριμένο οδικό χάρτη ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους και τους παραγωγικούς φορείς . «Να προωθηθούν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών και να εκπονηθεί ένα στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο στη βάση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η γεωστρατηγική θέση της χώρας», επισημαίνει.

Σχολιάζοντας το δημοψήφισμα, η κυρία Δούρου υποστήριξε ότι ως διαδικασία «εγγράφεται στη μακρά ευρωπαϊκή, δημοκρατική παράδοση των μαχών των λαών της Ευρώπης για ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή». Προσθέτει δε, ότι «έγραψε» ιστορία και ουδείς δικαιούται να ερμηνεύει ανάλογα με τα συγκυριακά του συμφέροντα, το αποτέλεσμά του, ούτε και να καπηλεύεται το 62%.

Για το μεταναστευτικό η περιφεριάρχης Αττικής προσυπογράφει την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για «ενεργοποίηση των τεσσάρων πυλώνων του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, του 2008, το οποίο υπογράμμιζε τη συμβολή της διεθνούς μετανάστευσης στην οικονομία και τη δημογραφία της Γηραιάς Ηπείρου».

Τέλος, απαντώντας σε σχόλιο περί υποτονικής στάσης της στην προεκλογική κίνηση, δηλώνει «δημοσίως παρούσα με όρους πολιτικής, και σεβόμενη τις συλλογικές λειτουργίες και αποφάσεις». Από την Περιφέρεια Αττικής, με φανερή την «πολιτική μου ταυτότητα», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, με συστηματικό έργο «δίνουμε πολιτικό δείγμα γραφής, θεμελιώνοντας το ηθικό αντιπαράδειγμα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.