Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Εκατοντάδες Αμερικανοί προσφέρονται να φιλοξενήσουν Σύρους πρόσφυγες

Εκατοντάδες Αμερικανοί προσφέρονται να φιλοξενήσουν σύρους πρόσφυγες
Η φωτογραφία με το καλωσόρισμα των προσφύγων προέρχεται από την Βρετανία αλλά αντανακλά και το πνεύμα των Αμερικανών που δηλώνουν πρόθυμοι να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους σύρους πρόσφυγες.  
Πηγή: (RΕUΤΕRS)

Εκατοντάδες αμερικανών πολιτών προσφέρθηκαν τη Δευτέρα να φιλοξενήσουν Σύρους μετανάστες στα σπίτια τους, αναφέροντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες όφειλαν να επιτρέψουν την είσοδο σε περισσότερους ανθρώπους από εκείνους που εγκαταλείπουν τη χώρα τους λόγω του εμφυλίου πολέμου.

Σχεδόν 1.300 άτομα είχαν υπογράψει την αναφορά στον προοδευτικό ιστότοπο MoveOn.org μέχρι χθες (Δευτέρα), καλώντας την κυβέρνηση να άρει τους περιορισμούς στον αριθμό των σύρων προσφύγων καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με αριθμούς-ρεκόρ αιτούντων άσυλο.

Τα Ηνωμένα Εθνη ανακοίνωσαν ότι 4 εκατομμύρια άτομα έχουν φύγει από τη χώρα από την αρχή του εμφυλίου το 2011. Οι ΗΠΑ έχουν επιτρέψει την είσοδο σε περίπου 1.500 πρόσφυγες και ο Λευκός Οίκος είπε ότι εξέταζε μια σειρά θέσεων για το θέμα.

Ο πάστορας Εβερετ Σάτοκ, 59, από το Μιλ Κρικ της κεντρικής πολιτείας Ιντιάνα που είναι μεταξύ αυτών που υπογράφουν την αναφορά, είπε ότι το να ανοίξει το σπίτι του σε πρόσφυγες ήταν μέρος της αμερικανικής παράδοσης υποδοχής μεταναστών.

«Οφείλουμε να μοιραστούμε κάποια απ' αυτήν την ευθύνη [για τον πόλεμο στη Συρία] λόγω των αλλαγών των καθεστώτων στη Μέση Ανατολή. Οι περισσότεροι πρόσφυγες είναι αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων», τόνισε ο Σάτοκ, αναφερόμενος στην επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003.

«Η οικογένειά μου μπορεί να συνεισφέρει»

Η Γουέντι Γουίλσον-Μίλερ, 40, από το Στούντιο Σίτυ της δυτικής πολιτείας Καλιφόρνιας, είπε ότι είχε υπογράψει γιατί η κρίση στη Συρία φαινόταν ατέλειωτη και η δεινή κατάσταση των προσφύγων όλο και πιο επείγουσα. Η οικογένειά της μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά, το ίδιο και οι ΗΠΑ, δήλωσε η Γουίλσον-Μίλερ, ειδική επιστήμονας σε θέματα γονιμότητας και μητέρα δύο παιδιών.

«Αν οι ΗΠΑ άνοιγαν όντως τις πόρτες και έλεγαν, 'Ναι, θα επιτρέψουμε την είσοδο σε περισσότερους πρόσφυγες', και χρειάζονταν περισσότερες οικογένειες, τότε ξέρω ότι η δική μου θα προσφερόταν", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την αναφορά της οργάνωσης MoveOn, οι υπογράφοντες είναι οικογένειες, νεαρά ζευγάρια, φοιτητές και φοιτήτριες, μεγαλύτερα ζευγάρια που τα παιδιά τους είχαν μεγαλώσει και φύγει από το σπίτι καθώς και άλλοι με χώρο στις κατοικίες τους τον οποίο μπορούν να προσφέρουν σε άτομα που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη Συρία εξαιτίας της βίας.

Η Σάνον Λένερτ Μπράουν, από το Εναμκλο στη δυτική πολιτεία Ουάσιγκτον, έγραψε στον ιστότοπο ότι είχε ένα τροχόσπιτο που θα μπορούσε να φτιαχτεί.

Αλλοι όμως, παρότι προσφέρθηκαν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, ανησυχούσαν ότι μαζί με αυτούς που φεύγουν από τον πόλεμο μπορούν να έρθουν στις ΗΠΑ και εξτρεμιστές. «Κάνω την προσευχή μου να μην προσπαθήσει να μπει κανένας τρομοκράτης που προσποιείται τον πρόσφυγα», έγραψε η Πάτι Πέρι από το Κράνμπερι Λέικ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.