Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Με ποιούς όρους και καινοτομίες θα γίνει το ντιμπέιτ

Τηλεμαχία

tvxs.gr 
05 Σεπ. 2015
Με δύο βασικές καινοτομίες θα διεξαχθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου. Όπως αποφάσισε η άτυπη Διακομματική Επιτροπή, για πρώτη φορά οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν την δυνατότητα να απευθύνουν ο ένας στον άλλον ερώτηση, καθώς και να απαντήσουν σε ερώτηση που προηγουμένως τους έχει υποβληθεί.
Το ντιμπέιτ θα διεξαχθεί την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στις 21.00, σε στούντιο της ΕΡΤ και με συντονιστή δημοσιογράφο της ΕΡΤ.
Ερωτήσεις θα υποβάλουν εκπρόσωποι από τους πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς, δηλαδή τους ΑΝΤ1, ALPHA, E TV, MEGA, ΣΚΑΪ, STAR.
Tους δημοσιογράφους θα τους επιλέξουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Μοναδική προϋπόθεση είναι το να να είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ.
Οι θεματικοί κύκλοι συζήτησης θα είναι οι εξής:
1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική
3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική - προσφυγικό
4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική - 'Αμυνα
5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου
6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε Αρχηγού και δυνατότητα, αν θέλει, να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως, του έχει ήδη υποβληθεί.

Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση θα διαρκεί έως 30''. Η απάντηση θα διαρκεί έως 1,5 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης θα διαρκεί έως 15''και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30''.
Στον 6ο διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 1, 5 λεπτό ανά γύρο.
Η σειρά τοποθέτησης των δημοσιογράφων στο πάνελ, θα καθοριστεί από τους ίδιους, ενώ των πολιτικών αρχηγών σύμφωνα με την κοινοβουλευτική τους δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.