Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογές υπό τό σύνθετο ζήτημα τού προσφυγικού-μεταναστευτικού...

Εκλογές με φόντο το κρίσιμο ζήτημα του μεταναστευτικού...
EIKONES9Και ενώ στην Ελλάδα επικρατεί προεκλογικός πυρετός, το σύνθετο μεταναστευτικό ζήτημα φαίνεται να παραγκωνίζεται προς το παρόν χάριν των εκλογών της Κυριακής. Η Ευρώπη διχασμένη παρακολουθεί...
τις εξελίξεις και την πορεία ελπίδας πολλών χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, με εμφανή την απουσία σχεδίου και λήψης μέτρων αντιμετώπισης.

Οι μεταναστευτικές ροές είναι πλέον ασταμάτητες, όμως η υπηρεσιακή κυβέρνηση αθόρυβα δεν σταμάτησε στιγμή να εργάζεται, ενώ εκείνος που θα αναδειχθεί νικητής αυτής της τρίτης εκλογικής μάχης, θα πρέπει σε λίγες ώρες μόλις να ασχοληθεί με το ζήτημα.

Την Τετάρτη μάλιστα ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να παραστεί στην Σύνοδο Κορυφής για την αντιμετώπιση του προσφυγικού που αναδεικνύεται πλέον σε ευρωπαϊκό πρόβλημα και απασχολεί ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο.

Ανείπωτες τραγωδίες στο Αιγαίο για ψυχές που χάνονται στο μακρύ τους ταξίδι για μία καλύτερη ζωή. Ένα δράμα χωρίς τέλος, τη στιγμή που καθημερινά πλέον έρχονται στο φως εικόνες – γροθιά στο στομάχι ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις χώρες τους, τις δουλειές τους, τα σπίτια τους, για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα σε μία αφιλόξενη Ευρώπη.

Η εικόνα του μικρού Αϊλάν να κείτεται νεκρός στην ακτή της Αλικαρνασσού προκάλεσε οργή και οδύνη. Όμως χθες, ένα ακόμα μικρό παιδί έχασε τη ζωή του. Ένα 4χρονο κοριτσάκι από τη Συρία πνίγηκε την Παρασκευή ανοικτά των ακτών της Τουρκίας σε ναυάγιο σκάφους που προσπαθούσε να φθάσει στην Ελλάδα.

Ρεκόρ προσφύγων και μεταναστών φέτος στην Ευρώπη

Αριθμός ρεκόρ συνολικά 473.887 προσφύγων και μεταναστών έχει περάσει μέχρι στιγμής φέτος στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο, εκ των οποίων περίπου 182.000 είναι Σύροι, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών θα συνεχίσει να υπάρχει όσο η αστάθεια επικρατεί και η ευρύτερη γειτονιά μας είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.

Η Κροατία κλείνει τα σύνορα με τη Σερβία, η Ουγγαρία υψώνει νέο φράχτη

Παράλληλα, στην Ε.Ε. η Κροατία έκλεισε τα σύνορα με τη Σερβία, ενώ η ύψωσε νέο φράχτη για να προστατέψει τα σύνορά της.
Η αστυνομία της Κροατίας ανακοίνωσε πως απαγόρευσε την κυκλοφορία στους δρόμους που οδηγούν σε επτά συνοριακά περάσματα με τη Σερβία. «Το μέτρο είναι σε ισχύ μέχρι νεωτέρας», ανέφερε ανακοίνωση την Αρχών την ώρα που η χώρα γίνεται το νέο επίκεντρο του προσφυγικού δράματος που εκτυλίσσεται στην Ευρώπη.

Μετά τη σκληρή στάση της Ουγγαρίας που ύψωσε φράχτες στα σύνορα της-και πλέον άρχισε να ορθώνει φράχτη και στα σύνορά της με την Κροατία- και αντιμετώπισε τους πρόσφυγες με βαριά οπλισμένους αστυνομικούς και χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού, το προσφυγικό κύμα στράφηκε προς την Κροατία για να συνεχίσει το ταξίδι του προς τους κύριους προορισμούς του, τις χώρες του ευρωπαϊκού βορρά.

Ωστόσο η κατάσταση γίνεται έκρυθμη και εκεί και είναι χαρακτηριστικές οι σκηνές χάους που επικράτησαν με πρόσφυγες και μετανάστες να πηδούν στα τρένα από τα ανοιχτά παράθυρα για να φύγουν για Σλοβενία ή Αυστρία.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.