Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Αν είχε σπουδάσει οικονομολόγος ο ...Σπαλιάρας!...

Ο Σπαλιάρας και ο Νόμος 4.000
                           -----
Ποιος Βαρουφάκης, ποια μαμά Βαλαβάνη, ποια αριστερή πλατφόρμα και δεξιό ψηλοτάκουνο. Ο βασιλιάς του διαδίκτυου και του τρολαρίσματος τα τελευταία 24ωρα ήταν ο αδιευκρίνιστης επαγγελματικής ιδιότητας Γιάννης Σπαλιάρας που όλοι οι άλλοι έφαγαν τη σκόνη του σεξουαλικού πλουραλισμού του.

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα, λίγο ηθοποιός και εσαεί μοντέλο ο προσδιοριζόμενος ως Σπαλιάρας, «Σφαλιάρας» ή «Σπαλιάντρας» δήλωσε ότι έχει κάνει σεξ με 4.000 γυναίκες. Και έκαναν πάρτι τα τρολ και ανοίξαμε και εμείς τα τεφτέρια και αρχίσαμε τους υπολογισμούς σαν τον Βέγγο στο «Θα σε κάνω βασίλισσα». Τόσα χρόνια επί τόσες εβδομάδες επί τόσες μέρες, βγάλε τα ρεπά, τις φωτογραφήσεις, κάτι τραυματισμούς και κάτι κοιλόπονους βγαίνει ή δεν βγαίνει ο αριθμός;

Βρε, αν ανταποκρίνεται ο αριθμός έχει σημασία; Ως αλήθεια αυτή η δήλωση δεν έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Κι η βάρκα έγειρε, που λένε, για το πόσες έχει κουτουπώσει το αρσενικό ισοδύναμο της Μπάρμπι. Ως ψέμα όμως αναδεικνύει μία μεγάλη αλήθεια στην οποία πάρα πολλοί - μην πω οι περισσότεροι - ακουμπάμε. Εξού και η συσπείρωση έστω και με τη μορφή της αποδόμησης, του χλευασμού, του κραξίματος.    

Ο Σπαλιάρας έβγαλε στα μανταλάκια αυτόν τον ασθμαίνοντα, επίδοξο πρωταθλητή της ματαιόδοξης ουτοπίας που κουβαλάμε παιδιόθεν στα μπαγκάζια του υποσυνειδήτου μας. Που μετράει, καταγράφει, τσεκάρει, συγκρίνει. Είναι η μετεξέλιξη του παιδικού «πόσα παγωτά έφαγα» και «πόσα μπάνια έκανα», του ενήλικου «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;», της ανάρτησης φωτογραφιών με επώνυμους, της επίδειξης κυβικών, τετραγωνικών, αριθμών, της επικοινωνίας αποκλειστικών πληροφοριών, «κρατικών» μυστικών και τερατωδών ψεμάτων.

Το πρώην μοντέλο ανέδειξε αυτόν τον χαρακτηριστικό επαρχιωτισμό που δεν έχει να κάνει βέβαια με την καταγωγή αλλά με το σύνδρομο της αυτοαναφορικότητας. Που καταγράφει την επιτυχία με ποσότητες γιατί δεν ξέρει πώς να αξιολογήσει τις ποιότητες
Και που, επειδή τρέφεται από το προσκήνιο, γνωρίζει εξ ενστίκτου πώς να το τροφοδοτεί.

Σε πάμπολλες παραλλαγές κυκλοφορούν εκατομμύρια «Σπαλιάρες» ανάμεσά μας. Ο συγκεκριμένος αυτό ήξερε, αυτό είπε. 
Αν, για παράδειγμα, είχε σπουδάσει οικονομολόγος μπορεί να έλεγε άλλα…

από τή στήλη "Ασυγχώρητη" τής Πέπης Ραγκούση
πού ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στήν εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ
στίς 26/07/2015
(ο υπέρτιτλος είναι τής "Ν.Μ.")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.