Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Συνεχείς συσκέψεις για την οριστικοποίηση του κυβερνητικού σχήματος

Στη θέση του στο υπουργείο Οικονομίας αναμένεται να επιστρέψει ο κ. Γιώργος Σταθάκης. Μία παράμετρος που θα επηρεάσει το κυβερνητικό σχήμα είναι η επιλογή του νέου προέδρου της Βουλής, με τους κ. Γιάννη Δραγασάκη και Νίκο Βούτση να εμφανίζονται ως επικρατέστεροι.

ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
  Από το πρωί της Δευτέρας ο κ. Αλέξης Τσίπρας είχε συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς συνεργάτες του και το κομματικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, με βασικό αντικείμενο την οριστικοποίηση του κυβερνητικού σχήματος. Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον κ. Πάνο Καμμενο στις 15:00, στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, με τον οποίο συζήτησε το κυβερνητικό σχήμα και τη συμμετοχή στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε πως «ξεκινούν οι διαδικασίες πλέον σχηματισμού κυβέρνησης» και ότι «εντός της ημέρας, απ' ό,τι φαίνεται, θα ορκιστεί ο πρωθυπουργός ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αύριο ή την Τετάρτη το πρωί θα ανακοινωθεί και η κυβέρνηση» και προσέθεσε ότι «θα είναι μια κυβέρνηση προοδευτική, που θα συνεχίσει το έργο που ξεκινήσαμε αυτούς τους έξι μήνες».
Ανέφερε, ακόμη, πως ελπίζει «οι βουλευτές να αντιληφθούν το μήνυμα του ελληνικού λαού για εθνική ομοψυχία, σημειώνοντας πως «εμείς (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ), κόμματα από διαφορετικούς χώρους, στην προοδευτική βέβαια κατεύθυνση, το αποδείξαμε- και ελπίζω να στηρίξουν την κυβέρνηση αυτή, που είναι κυβέρνηση που επέλεξε ο ελληνικός λαός».
Για το εάν ο ίδιος θα κρατήσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είπε ότι αυτά τα αποφασίζει και τα ανακοινώνει ο πρωθυπουργός και πως αυτό το προνόμιο δεν θα του το πάρει κανείς. Σε ερώτηση αν θα γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όπως γράφτηκε, είπε: «Όχι, όχι. Εμείς είχαμε μια άριστη συνεργασία όλον αυτόν τον καιρό και δεν διαπραγματευόμαστε με καρέκλες ή με οφίτσια». «Συνεργαζόμαστε», συμπλήρωσε, «με βάση τη συνεργασία και την αγάπη που είδατε χτες στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ. Είμαστε ένα κίνημα που είμαστε στον χώρο του κέντρου, με ανθρώπους και από την κεντροδεξιά και από την κεντροαριστερά».
Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο κ. Καμμένος είπε ότι «ο κ. Σουλτς δυστυχώς ακόμα μια φορά κάνει παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας. Ήταν ο συνομιλητής του κ. Βορίδη, πρώην αρχηγού ενός ακροδεξιού κόμματος, του κ. Γεωργιάδη και των υπόλοιπων υπουργών της ΝΔ που προέρχονται από την ακροδεξιά». «Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με την ακροδεξιά. Και αυτό να το καταλάβει ο κ. Σουλτς, όπως πρέπει να καταλάβει και ότι ο θεσμός τον οποίο εκπροσωπεί τον υποχρεώνει να σέβεται τις αποφάσεις των λαών», συμπλήρωσε.
από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.