Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Αν έχουμε αυτοδυναμία θα υλοποιήσουμε το σύνολο του σχεδίου μας...


Την αυτοδύναμη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα προκρίνει ως προϋπόθεση για την επίτευξη πολιτικής σταθερότητας μετά τις εκλογές ο  Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή».
 «Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ είναι...
προϋπόθεση για την υλοποίηση του συνολικού του σχεδίου» επισημαίνει και προσθέτει ότι «όλα τα άλλα περικλείουν μικρότερους ή μεγαλύτερους κινδύνους αστάθειας και παλινδρομήσεων».

Ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στέκεται, επίσης, στην ανάγκη ριζικής ανανέωσης και ανασύνθεσης της πολιτικής ζωής, με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την εισαγωγή του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής. Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση, υποστηρίζει ότι τα όποια λάθη και παραλείψεις μπορεί να επηρέασαν αλλά δεν καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα και προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποτάχθηκε ούτε μεταλλάχθηκε, «υποχώρησε από θέσεις που δεν μπορούσε να κρατήσει διότι έκρινε ότι δεν είχε δικαίωμα να διακινδυνεύσει μια απροσδιόριστης έκτασης κοινωνική καταστροφή».

Τονίζει ότι: «Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ είναι προϋπόθεση για την υλοποίηση του συνολικού του σχεδίου. Ομως, πέραν αυτού, αν στην παρούσα φάση προέχει η ανάγκη για πολιτική σταθερότητα, τότε πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτή μπορεί να υπηρετηθεί από αυτοδύναμη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Ολα τα άλλα περικλείουν μικρότερους ή μεγαλύτερους κινδύνους αστάθειας και παλινδρομήσεων. Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα βέβαια, οι προτεραιότητες μπορούν και πρέπει να αλλάξουν. Προσωπικά έχω μιλήσει πολλές φορές για την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τη βαθιά κρίση εμπιστοσύνης και αντιπροσώπευσης, που ζούμε ως κοινωνία, με ριζική ανανέωση και ανασύνθεση της πολιτικής μας ζωής, γεγονός που μπορεί να διευκολυνθεί, εκτός των άλλων, με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την εισαγωγή του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής».

Επισημαίνει πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εγκατέλειψε αρχές και αξίες αλλά αντιμετώπισε έναν ασύμμετρο πόλεμο διαρκείας εξαιτίας του οποίου υποχρεώθηκε σε έναν αναγκαίο συμβιβασμό. Υποχώρησε. Δεν υποτάχθηκε ούτε μεταλλάχθηκε. Υποχώρησε από θέσεις που δεν μπορούσε άλλο να κρατήσει διότι έκρινε ότι δεν είχε δικαίωμα να διακινδυνεύσει μια απροσδιόριστης έκτασης κοινωνική καταστροφή. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.