Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Από ποια νησιά αρχίζει η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ...


Από τα κοντινά και τουριστικά νησιά η εφαρμογή του ΦΠΑ από 1η Οκτωβρίου - Media
 Από τα πιο κοντινά και πιο τουριστικά νησιά αναμένεται ότι θα ξεκινήσει η κατάργηση του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ που ισχύει σήμερα στο Αιγαίο. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς...

από την 1η Οκτωβρίου θα πρέπει, βάση μνημονίου, να καταργηθεί η έκπτωση του ΦΠΑ στην πρώτη παρτίδα νησιών  προκειμένου να συνεχισθεί τον Ιούνιο του 2016 με μια δεύτερη ομάδα νησιών και να ολοκληρωθεί την 1 Ιανουαρίου του 2017 με την τρίτη και τελευταία ομάδα.

Τα νησιά των Κυκλάδων Πάρος, Μύκονος, Σαντορίνη, Νάξος, Σύρος, Τήνος, Μύλος θα είναι, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών,  στην πρώτη ομάδα όπου ο μειωμένος κατά 30% ΦΠΑ θα καταργηθεί άμεσα από την 1η Οκτωβρίου.

Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου, και των αναπληρωτών υπουργών Γιώργου Χουλιαράκη και Τρύφων Αλεξιάδη στην οποία συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαίδου. Οριστικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν για το σύνολο των νησιών που θα συμμετέχουν στην πρώτη λίστα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.