Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Συνάντηση Παπανδρέου - Τσίπρα στη Νέα Υόρκη...

gaptsipras
Στην Ετήσια Συνάντηση του Ιδρύματος του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλιντον, Clinton Global Initiative 2015 Annual Meeting -εκεί που μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας- συμμετέχει από το Σάββατο, έως και αύριο Τρίτη, ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. 
Μάλιστα ήταν...
μεταξύ εκείνων που παρακολούθησαν την ομιλία του πρωθυπουργού.
 Ο Γιώργος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, από τις 22 Σεπτεμβρίου, με την ιδιότητα του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και λαμβάνει μέρος σε σειρά διεθνών συναντήσεων και εκδηλώσεων που οργανώνονται με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Την Πέμπτη, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος στην ετήσια συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου «Λύσεις για Βιώσιμη Ανάπτυξη», μίας διεθνούς πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών.

Μία ημέρα αργότερα, την Παρασκευή, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος, προκειμένου να τον συγχαρεί μεταξύ άλλων για την πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της Κολομβιανής κυβέρνησης και των ανταρτών της Farc, ενώ αύριο Τρίτη θα δει τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτιέρες. Το θέμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργούνται από τις μετακινήσεις πληθυσμών λόγω του πολέμου στη Συρία, πάντως συζήτησε ήδη με τον Πρόεδρο της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης Mercy Corps, Neal Keny-Guyer. Δεν ξέρω αν οι δύο Έλληνες (Τσίπρας και Παπανδρέου) εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία, που βρίσκονται σε ξένη πόλη, και συναντήθηκαν κατ' ιδίαν για να συζητήσουν τα πολιτικά πράγματα της πατρίδας, αλλά δεν το αποκλείω κιόλας...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.