Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

DEBATE : Συναίνεση μηδέν στο κυνήγι των αναποφάσιστων...

Συναίνεση μηδέν στο κυνήγι των αναποφάσιστων

Το κυνήγι των αναποφάσιστων που παραμένουν σε υψηλά ποσοστά δεν επέτρεψε καμία συναίνεση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής τους αναμέτρησης το βράδυ της Δευτέρας.

Ηδη, τα κομματικά επιτελεία έχουν μπει στη μάχη για τη διαχείριση των κερδών και των ζημιών από το ντιμπέιτ. Κύριος στόχος στην τελική ευθεία προς τις κάλπες είναι η δεξαμενή των αναποφάσιστων καθώς σχεδόν το σύνολο των έως τώρα δημοσιοποιημένων δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι ο νικητής θα κριθεί στο νήμα.

Το ντιμπέιτ εξελίχθηκε με μια διαδικασία σαφώς πιο ευέλικτη σε σχέση με την τηλεοπτική αναμέτρηση των 7 πολιτικών αρχηγών και έδωσε και τη δυνατότητα διαλόγων ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Επιπλέον το γεγονός ότι την ώρα που μιλούσε ο ένας, στην οθόνη εμφανιζόταν και ο άλλος με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις να καταγράφονται ταυτόχρονα, άλλαξε το παιχνίδι στο επίπεδο των εντυπώσεων. Ετσι δεν έκρυψαν αμηχανία ή ακόμη και εκνευρισμό. Πάντως, το διπλό πλάνο από τις οθόνες έφυγε μετά τις ...διαμαρτυρίες του κ.Μεϊμαράκη ότι ο κ.Τσίπρας ...ψήλωσε!

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δεν δίστασαν να ανεβάσουν τους τόνους, επιδιώκοντας ο καθένας να αυξήσει τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του, παράλληλα με την προσέλκυση και νέων από τη μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων.

Ο κ.Τσίπρας απέφυγε σε μεγάλο κομμάτι της διαδικασίας προσωπικές επιθέσεις στον πρόεδρο της ΝΔ, επιλέγοντας να κάνει αναφορές στον προκάτοχο εκείνου, τον κ.Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο κ.Μεϊμαράκης επανέλαβε αρκετές φορές ότι «ο κ.Τσίπρας έχει γίνει αγνώριστος μετά την 14η Αυγούστου», οπότε και ψηφίστηκε το μνημόνιο.

Μάλιστα, ο κ.Μεϊμαράκης μετά τον «αυτοφωράκια»- που εξήγησε ως όρο της δικηγορικής αργκό- εισήγαγε και τον όρο «ωρομίσθιος» για τον κ.Τσίπρα, σχολιάζοντας την κατ΄επανάληψη αναφορά εκείνου στη διαπραγμάτευση –θρίλερ των 17 ωρών.

Αποχωρώντας, ωστόσο από το Ραδιομέγαρο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης άφησε αιχμές προς τη διοίκηση της ΕΡΤ για χειρισμούς της σε σχέση με τη διαδικασία, χωρίς ωστόσο να θελήσει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στον πρόεδρο της ΝΔ απάντησε τα ξημερώματα με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΡΤ αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των καλεσμένων στις ενημερωτικές εκπομπές της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμμερίζεται τις εκφραζόμενες από αυτούς απόψεις. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΡΤ υπηρετεί απαρέγκλιτα το θεσμικό της ρόλο». 

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.