Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Deutsche Bank: Στον δρόμο προς τη σταθερότητα η Ελλάδα


Την εκτίμηση πως η Ελλάδα βαδίζει στον δρόμο προς τη σταθερότητα εκφράζει η Deutsche Bank, αν και προειδοποιεί πως ο δρόμος αυτός θα είναι δύσκολος.
Στο οικονομικό της δελτίο, η γερμανική τράπεζα αναφέρει πως οι καθοριστικοί παράγοντες που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιστρέψει στη σταθερότητα είναι οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και η θέληση της πλειονότητας των Ελλήνων να παραμείνει η χώρα τους στην Ευρωζώνη.
«Υπήρξαν δύο σημαντικές εξελίξεις στην Ελλάδα τον Αύγουστο: η επιτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το τρίτο πρόγραμμα του ESM και η προκήρυξη νέων γενικών εκλογών την 20ή Σεπτεμβρίου», σημειώνει η Deutsche Bank.
Η τράπεζα εκτιμά πως «η οικονομία θα υποφέρει από την πρόσφατη επιβολή των capital controls και τη μεγάλη δημοσιονομική λιτότητα, όμως τα χειρότερα ίσως να είναι πίσω μας στα τέλη του έτους».
Επισημαίνει ακόμη ότι είναι η βούληση της Ελλάδας να συζητήσει εποικοδομητικά με τους πιστωτές, αντί συγκρουσιακά, αυτό που τελικά θα καθορίσει, αν μπορεί να διατηρηθεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.