Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

H Λαγκάρντ πλέκει το εγκώμιο του Τσίπρα...


undefined
Συνέντευξη της Κριστίν Λαγκάρντ στον Laurent Delahousse που θα μεταδοθεί σήμερα στη τηλεόραση "France 2" στην εκπομπή 13h15.
 Σε απόσπασμα της συνέντευξης που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα η Λαγκάρντ πλέκει το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του στις διαπραγματεύσεις.

Στο...
απόσπασμα της συνέντευξης αναφέρονται τα εξής:

Ερώτηση: Όταν ήσασταν απέναντι από τον Αλέξη Τσίπρα οι διαπραγματεύσεις ήταν έντονες. Ο διάλογος ήταν μεταξύ κωφών, χρειάστηκε να ανεβάσετε τους τόνους, πως εξελίσσονται τα πράγματα σε τέτοιου είδους συνεδριάσεις μεταξύ ηγετών;

Λαγκάρντ: Κατ’ αρχάς στη σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα πάντα υπήρχε σοβαρότητα και μολονότι είναι πιστός στην ιδεολογική του γραμμή, έχει τις προτεραιότητές του μέσα σε ένα δύσκολο πολιτικό πλαίσιο και προφανώς πρέπει να λύσει κάποιες εξισώσεις από αυτή την πλευρά αλλά υπήρξε πάντα σοβαρός και δεν έκανε παιγνίδια ή στρατηγήματα, δεν προσποιούνταν.

Ερώτηση: Δηλαδή σέβονταν τις θέσεις για τις οποίες εκλέχθηκε.

Λαγκάρντ: Ναι απολύτως. Επίσης κατάλαβε πολύ γρήγορα ότι είναι μέσα σε ένα συλλογικό παιγνίδι, ότι δηλαδή υπάρχει μια ευρωζώνη, με κάποιους κανόνες. Είχαν τη φιλοδοξία να τους αλλάξουν από την πρώτη μέρα και νομίζω ότι γρήγορα κατανόησαν ότι δεν αλλάζουν έτσι μόνοι τους, ότι αλλάζουν μαζί με τους 18 ή του 19 και μαζί με τη δυνατότητα προσαρμογής…
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.