Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογική κόπωση βλέπουν στην Ελλάδα αναλυτές του LSE...


18.9.15

Οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου θα σημαδευτούν από τη χαμηλή προσέλευση, επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές του London School of Economics, οι οποίοι κάνουν λόγο για εκλογική κόπωση των ψηφοφόρων.
Εκλογές θα διεξαχθούν, κάλπες θα στηθούν, όλος ο μηχανισμός του κράτους θα είναι επί ποδός. Οι μόνοι που αναμένεται να μην δείξουν τον ίδιο ενθουσιασμό είναι οι...
ψηφοφόροι.
Αυτό προδικάζουν οι πολιτικοί αναλυτές του London School of Economics που σημειώνουν ότι οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου θα σημαδευτούν από τη χαμηλή προσέλευση των ψηφοφόρων. Όπως επισημαίνουν, η προσέλευση των ψηφοφόρων θα είναι ιδιαιτέρως χαμηλή, εξαιτίας εκλογικής κόπωσης.
«Αυτή την Κυριακή, πραγματοποιούνται οι τέταρτες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα από το 2012, μέσα σε μόλις τρία χρόνια. Η εκλογική κόπωση των Ελλήνων ψηφοφόρων είναι μεγάλη», σχολιάζουν οι πολιτικοί παρατηρητές του London School of Economics. Μάλιστα, σπεύδουν να προβλέπουν πως η αποχή δεν θα είναι απλά υψηλή, αλλά δεν αποκλείεται να κινηθεί στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί στην πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας.

Αναμέτρηση - θρίλερ
Λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, αναφέρουν πως επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι η αναμέτρηση της Κυριακής θα είναι αναμέτρηση - θρίλερ, αφού ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία δίνουν μάχη στήθος με στήθος για την πρώτη θέση. Ωστόσο, σύμφωνα με το London School of Economics, το εκλογικό αποτέλεσμα, όποιο και αν είναι αυτό, σε όποια κυβέρνηση και αν οδηγήσει, θα είναι ικανό να επιφέρει τη σταθερότητα που τόσο χρειάζεται στην Ελλάδα.
Στο μέτωπο της οικονομίας, οι αναλυτές καθιστούν σαφές πως η ανάκαμψη θα έρθει μέσα από την τόνωση της εξαγωγικής δραστηριότητας και την ενίσχυση των επενδύσεων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.