Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

R.E.M. vs. Τραμπ: Μην χρησιμοποιείτε τη μουσική μας για τις γελοίες καμπάνιες σας!

Τον «στόλισαν»

tvxs.gr | 11 Σεπ. 2015

Σε ιδιαίτερα οργισμένο ύφος απάντησε το μουσικό συγκρότημα R.E.M. εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος στη διάρκεια προεκλογικής καμπάνιας του στην Ουάσιγκτον χρησιμοποίησε το τραγούδι «'It's the End of the World as We Know It (And I Feel Fine)'» του 1987 ως εισαγωγή στην ομιλία του.
Το tweet του Στάιπ έγινε γρήγορα viral, με τα favourites και τα retweets να πέφτουν βροχή. 

Ο θόρυβος που προκλήθηκε προκάλεσε κύματα οργής κατά του Τράμπ και της ομάδα που διαχειρίζεται την προεκλογική του καμπάνια.
Λίγο αργότερα, κι ενώ τα πνεύματα είχαν κάπως ηρεμήσει, οι R.E.M. επανήλθαν στο θέμα, αυτή τη φορά μέσω ανάρτησης στην ομώνυμη σελίδα τους στο Facebook, όπου έγραψαν χαρακτηριστικά: «Ενώ δεν συναινούμε στη χρήση της μουσικής μας και ζητούμε από τους πολιτικούς να σταματήσουν να την χρησιμοποιούν, ας θυμόμαστε ότι σε αυτές τις περιστάσεις υπάρχουν πράγματα με μεγαλύτερη σημασία. Τα media και οι Αμερικανοί ψηφοφόροι πρέπει να εστιάσουν στη 'μεγαλύτερη εικόνα' και να μην αφήσουν τους πολιτικούς να μας αποσπάσουν την προσοχή από τα σοβαρά ζητήματα».

Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά, που ο Τραμπ επιχειρεί να κάνει κάτι τέτοιο. Τον Ιούνιο είχε χρησιμοποιήσει το 'Rockin' in the Free World' του Νιλ Γιανγκ, ο οποίος είναι από τον Καναδά και επίσης υποστηρίζει τον Μπέρνι Σάντερς για πρόεδρο της Αμερικής, όπως είχε αναφερθεί τότε χαρακτηριστικά από το Lookout Management.
Τελικά, ο Τράμπ συμφώνησε να μην χρησιμοποιήσει ξανά μουσική του Γιανγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.