Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Όταν η κυρία Σαββαΐδου έκανε την... πάπια...



Να δεχτώ όλες αυτές τις αιτιάσεις της κ.Σαββαΐδου για το πλημμέλημα για το οποίο κατηγορείται σχετικά με το φόρο ραδιοτηλεόρασης και την εγκύκλιο που έφερε η ίδια για μετάθεση της ημερομηνίας είσπραξής του. Έδωσε άλλωστε προχθές στη δημοσιότητα μια μακροσκελή απάντηση για να μας δείξει πως όλα είναι καλώς καμωμένα. 

Να το δεχτώ. Έλα όμως που το θέμα με την...
εγκύκλιο το αποκαλύψαμε εμείς στην «Εφ.Συν.», τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου. Είχαμε την πληροφορία καθώς και τα στοιχεία για μία ξαφνική και στα... μουλωχτά απόφαση της κ.Σαββαΐδου να δώσει μία περίοδο χάριτος στα κανάλια ενός χρόνου.

Αντί να πλήρωναν τους φόρους τους στις 20 Φεβρουαρίου 2015 όπως ήταν προγραμματισμένο, με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο θα πλήρωναν του... χρόνου, τον Ιανουάριο του 2016. Τους έδωσε έναν χρόνο τράτο καθυστερώντας έτσι κάποια έσοδα από το δημόσιο.

Την αναζητήσαμε την κ. Σαββαΐδου τόσο πριν όσο και μετά το δημοσίευμά μας, αλλά δεν μας βγήκε ποτέ. Και λέμε στα... μουλωχτά γιατί ελάχιστοι γνώριζαν την εγκύκλιο, ακόμα και υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Έγινε πρωτοσέλιδο το θέμα μας αλλά η Γ.Γ. δεν είπε ούτε λέξη. Μα γιατί; Αφού τώρα υπερασπίζεται με σθένος την απόφασή της θεωρώντας «ότι οι αποδιδόμενες σε εμένα κατηγορίες είναι παντελώς αβάσιμες και ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα θέμα νομιμότητας ούτε επομένως και ηθικής τάξης, το οποίο να δικαιολογεί την απαίτηση του Πρωθυπουργού για παραίτησή μου»;

Βέβαια λίγο πιο πάνω γράφει στην ίδια ανακοίνωση πως «η απόφαση για την οποία κατηγορούμαι ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ» - δεν ισχύει, επειδή την άλλαξε η σημερινή κυβέρνηση, έστω και πολύ-πολύ αργοπορημένα, όχι για κανέναν άλλο λόγο, μη νομίζετε.

Αλλά για σταθείτε ένα λεπτό, τι σημαίνει δεν ισχύει σήμερα;  
Αν ίσχυε δηλαδή -σύμφωνα με τα λεγόμενά της- θα σήμαινε πως (θα) ήταν ένοχη; 

Δημήτρης Κανελλόπουλος
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ  
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.