Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος της Κατερίνας Σαββαΐδου

Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος της Κατερίνας Σαββαΐδου
  
Αντιμέτωπη για δεύτερη φορά με την δικαιοσύνη βρίσκεται η τέως γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.
Τρεις μέρες μετά το υπόμνημα και τις εξηγήσεις της στους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση και Αγγελική Τριανταφύλλου ασκήθηκε την Πέμπτη ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Η υπόθεση αφορά σε απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ' ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Σύμφωνα με την κατηγορία  «με την πράξη της αυτή (σσ του επανελέγχου) απέβλεπε στη μείωση έως και την εξάλειψη του επιβαλλόμενου προστίμου».

Η κ. Σαββαΐδου , σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημά της αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση αναφέροντας μεταξύ άλλων πως σε ολόκληρη τη θητεία της κινήθηκε με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, την τήρηση της νομιμότητας και τη χρηστή διοίκηση.

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση στην οποία είναι πλέον κατηγορούμενη η τέως γενική γραμματέας εσόδων αφού ήδη διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση της παράτασης κατά ένα χρόνο της καταβολής του 20% επί των διαφημίσεων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς από την εισαγγελία Πρωτοδικών.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.