Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Αστυνομικός ομάδας ΔΙΑΣ: Οργανωμένη η επίθεση στον Φύσσα

Με κατάθεση αστυνομικού της ΔΙΑΣ που ήταν παρόντας στη δολοφονία Φύσσα συνεχίστηκε η δίκη της Χ.Α.

Τα ακριβή γεγονότα και τις πραγματικές συνθήκες της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα διερευνά κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο στην πολύκροτη δίκη της ΧΑ όπου για δεύτερη ημέρα καταθέτει ο Γ.Ρώτας, αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που βρέθηκε επιτόπου στα επεισόδια στο Κερατσίνι και ήταν εκείνος που συνέλαβε το δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά.
Στο επίκεντρο των ερωτήσεων που δέχθηκε ο μάρτυρας από την πολιτική αγωγή (τους συνηγόρους των θυμάτων) βρέθηκε ένας χάρτης της περιοχής που τοποθετήθηκε πάνω σε πίνακα να για διευκολυνθεί η κατανόηση από τους παράγοντες της δίκης των κινήσεων των μελών της ΧΑ που μετείχαν στην επίθεση, της παρέας του Παύλου Φύσσα αλλά και των αστυνομικών δυνάμεων που κλήθηκαν να επέμβουν.
Ο μάρτυρας κλήθηκε να περιγράψει  επακριβώς, με βάση το χάρτη , πως κινήθηκαν όχι μόνο οι δράστες αλλά και οι αστυνομικοί που κλήθηκαν για να επέμβουν. Ο κ. Ρώτας επανέλαβε πως τα μέλη της ομάδας που έκαναν την επίθεση "ήταν όλοι Χρυσαυγίτες" και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως του δημιουργήθηκε η εντύπωση πως κινούνταν οργανωμένα και γνώριζαν που πήγαιναν.
Όταν ο μάρτυρας κλήθηκε να εξηγήσει το γεγονός ότι  ο Γ. Ρουπακιάς δεν είχε καμία κάκωση στο σώμα του αν και " χτυπιόντουσαν  με τον Π. Φύσσα" εκείνος απάντησε: " Δεν τις έφαγε ήταν καλός, δεν μπορώ να ξέρω, προφανώς μπορεί να γνώριζε κάποια πολεμική τέχνη η  πυγμαχία".
Απαντώντας στις αιτιάσεις της πολιτικής αγωγής ότι η αστυνομία δεν έκανε τίποτα για να προλάβει τη δολοφονία ο μάρτυρας υπερασπίστηκε τις ενέργειες τους λέγοντας:
"Οι εντολές του κέντρου ήταν να φύγουμε , εμείς μείναμε ακολουθήσαμε τόσα άτομα και τελικά προχωρήσαμε και σε συλλήψεις", διευκρινίζοντας στη συνέχεια πως τους είχαν πει να μείνουν σε απόσταση και να παρακολουθούν.
" Ήμασταν οκτώ άτομα και οι άλλοι πενήντα" είπε χαρακτηριστικά.
Ο μάρτυρας επανέλαβε ότι είδε τον Γ. Ρουπακιά και τον Π. Φύσσα να "έχουν πιαστεί στα χέρια" , " είδα  ένα κουβάρι ανθρώπων " είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι δεν μπορούσε να αντιληφθεί ποιος χτυπούσε ποιόν.
Συνήγορος της πολιτικής αγωγής ζήτησε από το μάρτυρα να αναγνωρίσει από φωτογραφία που συμπεριλαμβάνεται στο σκληρό δίσκο του φερόμενου ως πυρηνάρχη της Νίκαιας Γ. Πατέλη, τι κρατούν άτομα της ΧΑ σε διάφορες δράσεις τους. Ο μάρτυρας είπε πως πρόκειται για ασύρματο , στοιχείο που στηρίζει , σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Από την πλευρές της υπεράσπιση , ο Τ. Μιχαλόλιας σχολίασε πως  θα έπρεπε να να ζητηθούν φωτογραφίες και από τη δράση του ΠΑΜΕ.
Οι τόνοι ανέβηκαν όταν συνήγορος πολιτικής αγωγής  ανέφερε ότι αστυνομικοί του τμήματος της Νίκαιας είχαν αποσπαστεί στον βουλευτή της ΧΑ Νίκο Κούζηλο.
από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.