Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Γίνανε... μαλλιά κουβάρια...

Αντα Ψαρρά
Αφού λοιπόν όλα ήταν κανονισμένα, ώστε να μπορέσει ο «λαγός» Άδωνης να κόψει τελικά ψήφους από τον «αντάρτη» Τζιτζικώστα και οι άλλοι υποψήφιοι ετοιμάστηκαν για ένα χαλαρό Παρασκευοσαββατοκύριακο, ο Παπαμιμίκος έκανε αργά χθες το βράδυ την ανατροπή!
Ο μόνος που έχει φανερό και ορατό συμφέρον από...

αυτή την ανατροπή είναι βεβαίως ο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Όλοι οι άλλοι που τάχα έτριψαν τα χέρια τους ένθεν κακείθεν είναι στο επίπεδο και μόνο ενός ρεπορτάζ καφενείου.
Αυτό όμως που ίσως ξεκαθαρίσει λίγο όλες αυτές τις εικασίες –για παράδειγμα για το πόσο χάρηκε ή όχι ο Μ. Βορίδης ή ο Α. Μπαλτάκος ή για το αν λυπήθηκε στ’ αλήθεια ο Α. Σαμαράς ή ο Μητσοτάκης ή ο Μειμαράκης με τον εξοστρακισμό Γεωργιάδη- είναι μια μικρή αναδρομή στο νεοδημοκρατικό βιογραφικό του «ενόχου» κ. Παπαμιμίκου με τους σταθμούς στην καριέρα του όπως έχουν καταγραφεί από τα ΜΜΕ.

Το πιθανότερο βέβαια είναι να μπερδευτεί ακόμα περισσότερο όποιος δεν ξέρει από τα πολύ μέσα την «ωραία» ατμόσφαιρα ανάμεσα στις «κρυφές» συνιστώσες της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 20 Οκτωβρίου 2004 μία ομάδα ONNEΔιτών από τη Θεσσαλονίκη κατέθεσε στο Πρωτοδικείο ιδιωτικό συμφωνητικό σύστασης αστικής εταιρίας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία ONNEΔ Θεσσαλονίκης.

Ιδρυτικό μέλος της και πρόεδρος της οργάνωσης ήταν ο Aνδρέας Παπαμιμίκος, καθώς και άλλα ηγετικά στελέχη της Θεσσαλονίκης. H εταιρία ONNEΔ διεκδίκησε εργασίες και κονδύλια από τον Δήμο και τη Nομαρχία Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και από κεντρικούς φορείς όπως η γ.γ. Nέας Γενιάς και η γ.γ. Aθλητισμού.

Πολλά γράφτηκαν τότε για ενδεχόμενες παρανομίες της συγκεκριμένης ΜΚΟ αλλά κάπου εκεί έληξε η όποια περαιτέρω κουβέντα και πολύ περισσότερο η όποια έρευνα.

Αφού παραιτείται από την ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης ο Ανδρέας Παπαμιμίκος μπαίνει νεώτατος (σήμερα είναι μόλις 35 χρονών) στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ΕΥΑΘ ΑΕ (Το ΔΣ καταδικάστηκε αρχικά σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών για παρασιώπηση ποινικών αδικημάτων και άσκησε έφεση).

Ο κ. Παπαμιμίκος επί Ευριπίδη Στυλιανίδη στο υπουργείο Μεταφορών τοποθετήθηκε στην ΤΡΑΜ Α.Ε. ενώ το 2009 έγινε υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του κ. Στυλιανίδη στο υπουργείο Μεταφορών με τη θητεία του στην ΤΡΑΜ ΑΕ να βρεθεί όμως ξανά σε εισαγγελικό φάκελο μετά από σχετικό πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Το 2010 αποτέλεσε επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη για...

 συνέχεια
...την προεδρεία της νεολαίας απέναντι στον Κώστα Χατζή, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε στείλει και την περίφημη επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά με τον τίτλο «ΟΝΝΕΔίτες καλούν ΟΝΝΕδίτη».
Το συνέδριο ανέδειξε τον κ. Παπαμιμίκο πρόεδρο ωστόσο δεν έλειψαν οι καταγγελίες για εσωτερικούς μηχανισμούς, βία, νοθεία και εκβιασμούς στο παρασκήνιο.

Χαρακτηριστική στιγμή ήταν όταν ο κ. Χατζής έκανε καταγγελία για τραμπούκικη επίθεση, προσωπικές απειλές και λάσπη από το πρωτοπαλίκαρο του Παπαμιμίκου, Σάκη Ιωαννίδη. Ο Σάκης Ιωαννίδης είναι τελικά πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ από τις 26 Μαΐου 2013 διαδεχόμενος τον Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Στις 7 .7. 2013 ο Α.Π. εκλέγεται ομόφωνα από την Πολιτική Επιτροπή Γραμματέας της Ν.Δ.

Το Σεπτέμβρη του 2014 ο Α. Τζιτζικώστας εκφράζει την άποψη ότι ο Α. Σαμαράς πρέπει να παραιτηθεί ώστε να γίνει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος κάνει λόγο για «τσάμπα μαγκιές», ενώ σχολιάζει την απουσία του κ. Τζιτζικώστα από την εκδήλωση στη Χαλκιδική για τα 40 χρόνια της Ν.Δ. και τη δήλωση ότι έβαλε πλέον την κομματική του ταυτότητα στο συρτάρι: «Τόσο καιρό γιατί δεν την έβαζε; Για να τελειώνουμε: την ταυτότητά σου δεν την βάζεις στο συρτάρι. Ή την κρατάς ή τη γυρίζεις πίσω. Ας αφήσει τις τζάμπα μαγκιές και ας αποφασίσει τι θα κάνει».

Το Μάιο του 2015 λίγο πριν από τις φοιτητικές εκλογές ο κ. Παπαμιμίκος μεσολαβεί μεταξύ γραμματέα ΟΝΝΕΔ και Άδωνη με στόχο να λυθεί η μεταξύ τους «παραξήγηση» ενόψει μάλιστα και των εκλογών. Η παρεξήγηση αυτή αφορούσε ένα βιντεάκι με πρωταγωνιστή τον Γεωργιάδη που ισχυριζόταν ότι υπήρξε μέλος της ΔΑΠ.

Τον Ιούλιο και ενώ πλέον ο Α. Σαμαράς έχει παραιτηθεί από την αρχηγία σύμφωνα με ρεπορτάζ (φιλοδεξιών) ΜΜΕ συναντήθηκε στο Χίλτον με τον Α.Π. σε πολύ καλό κλίμα και με θέμα τα εσωτερικά της Ν.Δ. και τις εξελίξεις στη διαδικασία εκλογής.

Σήμερα κιόλας ο Άδωνης τη στιγμή που θα εξεταστεί εκ νέου η υποψηφιότητά του (δεδομένου ότι έκανε ένσταση) δήλωσε ότι δεν φταίει ο Παπαμιμίκος!

Τα σενάρια του «αποκλεισμού» παραμένουν κατά συνέπεια ανοιχτά κι όποιος καταλάβει κατάλαβε.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.