Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Στο στόχαστρο των συμφερόντων...

Ο Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο… βολών από τα ΜΜΕ.
Ο χρόνος φυσικά δεν είναι τυχαίος, πολύ περισσότερο δεν είναι αθώος. Ο Νίκος Παππάς διαχειρίζεται το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, που ενδιαφέρουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τα λεγόμενα “μεγάλα συμφέροντα” αυτού του τόπου.
Η συγκυρία μάλιστα είναι… σκανδαλιστική. Εκείνοι που επένδυσαν επί σειρά πολλών ετών στα ελληνικά ΜΜΕ, κυρίως στην τηλεόραση, για να αποκτήσουν παρέμβαση στην πολιτική ζωή, και εξ αντανακλάσεως ρόλο “1ης (και όχι 4ης) εξουσίας”, βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.
Η κρίση τους επηρέασε, ρευστότητα δεν υπάρχει, η δανειοδότηση από τις τράπεζες έχει περιοριστεί σημαντικά, τα χρέη υπάρχουν και πολλαπλασιάζονται, και με την επιλογή της κυβέρνησης Τσίπρα να ανοίξει το παιχνίδι στον χώρο της τηλεόρασης, νέοι παίκτες, ακόμη και από το εξωτερικό, ετοιμάζονται να… κάνουν έφοδο, και μάλιστα από θέση οικονομικής ισχύος.
Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα. Γι’ αυτό και οι επιθέσεις προς τον Νίκο Παππά πολλαπλασιάζονται. Λογικά θα ενταθούν. Όπως και απέναντι προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

Από τις αντοχές αμφοτέρων θα κριθεί πόσο πολύ και πόσο σύντομα θα δρομολογηθεί στον χώρο της τηλεόρασης η μεγάλη και αναγκαία ανατροπή...

ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.