Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Έλεγχοι κατά προτεραιότητα σε Σταθάκη - Φλαμπουράρη


Σταθάκης-Φλαμπουράρης Θα ελεγχθούν οι δύο υπουργοί | EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ορκωτοί λογιστές αναλαμβάνουν το αμέσως επόμενο διάστημα «δράση» προκειμένου να ελεγχθούν οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των Γιώργου Σταθάκη και Αλέκου Φλαμπουράρη, ώστε σε περίπου 15 ημέρες να υπάρχει ένα πρώτο επίσημο πόρισμα για τις δύο υποθέσεις. 
Ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, ανακοίνωσε την Παρασκευή την απόφασή να ελεγχθούν οι εκκρεμείς υποθέσεις ενώ κατά προτεραιότητα ο έλεγχος ξεκινά από τους δύο υπουργούς καθώς θα ακολουθήσουν και άλλοι.
Για τον υπουργό Οικονομίας οι ελεγκτές καλούνται να ερευνήσουν εάν το επίμαχο 1 εκατ. ευρώ καταθέσεις δεν δηλώθηκε μόνο στη χρήση του 2011 ή και στις επόμενες.
Αναφορικά με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη ο κ. Βαρεμένος τόνισε ότι το «πόθεν έσχες» του δεν έχει ελεγχθεί ακόμα για το διάστημα που ισχυρίζεται ότι έγινε η αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας.
Να σημειώσουμε πως για τον Αλ. Φλαμπουράρη ζητήθηκε να συμπεριληφθούν και οι καταγγελίες του Χάρη Θεοχάρη (Ποτάμι) περί «μαύρων ταμείων».
Την Πέμπτη ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) ζήτησε τη συνδρομή του ΣΔΟΕ για την εξακρίβωση των καταγγελιών αυτών.
Η επιτροπή ασχολήθηκε και με την υπόθεση Χαϊκάλη, αλλά κατέληξε πως ο πρώην βουλευτής δεν μπορεί να ελεγχθεί για τη μη δηλωμένη κυπριακή offshore, καθώς η Κύπρος είναι μέλος της Ε.Ε. και επομένως δεν διαθέτει τυπικά τέτοιες εταιρείες, ενώ το μόνο που απομένει να ελεγχθεί είναι αν έχει δηλωθεί το εισόδημα των 30.000 ευρώ.
από ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.