Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Πρωτοβουλία του ΥΠΕΞ για την πολιτισμική ειρήνη στη Μέση Ανατολή

  Διεθνής διάσκεψη θρησκευτικών ηγετών της περιοχής, στην Αθήνα
Πρωτοβουλία του ΥΠΕΞ για την πολιτισμική ειρήνη στη Μέση Ανατολή



Αντωνιάδου Μαρία
Την ώρα που η Μέση Ανατολή αναφλέγεται και πάλι. Την ώρα που η Συρία και η Παλαιστίνη αποτελούν εκ νέου σημεία ανάφλεξης Πατριάρχες και εκπρόσωποι μουσουλμανικών κοινοτήτων από διαφορετικές χώρες συγκεντρώθηκαν μετά από πρωτοβουλία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σε μια προσπάθεια διαλόγου και καταλαγής.

«Το Σπήλαιο και η Φάτνη της Βηθλεέμ δεν γίνεται να αποδέχονται μια Μεσόγειο χωνευτήρι ψυχών»  τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κηρύσσοντας την έναρξη της Διεθνούς Διάσκεψης που διοργανώνει το
υπουργείο Εξωτερικών με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στην Μέση Ανατολή».

Ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τόνισε ότι στόχος της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι η «θρησκεία να συμβάλει στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών». Ταυτόχρονα επεσήμανε τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα social media στην προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης και της απομόνωσης των ακραίων και φανατικών φωνών.

«Ως θρησκευτικός ηγέτης ζητώ συγνώμη, στο μέτρο που μου αναλογεί γιατί δεν έπραξα περισσότερα ως θρησκευτικός ποιμένας», δήλωσε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος παρουσιάζοντας τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Εκκλησία της Ελλάδος στην προσπάθεια στήριξης των προσφύγων.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.