Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Νεφελούδης: Κλείσιμο εταιρειών για σοβαρές παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας ΒΙΝΤΕΟ......

  

Δημοσιοποίηση στοιχείων και κλείσιμο εταιρειών...

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Αν. Νεφελούδης δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στις εταιρείες όπου διαπιστώνεται ότι υπάρχουν προβλήματα με βάση το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.
Υπάρχουν κλάδοι που προτιμούν να...
πληρώσουν τεράστια πρόστιμα αντί να εφαρμόσουν την εργασιακή νομοθεσία. Πρόσθεσε μάλιστα ότι σε σοβαρές παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας  θα υπάρξει δημοσιοποίηση των στοιχείων των εταιρειών αυτών ακόμα και κλείσιμο.
Το πλαίσιο για το νέο ασφαλιστικό έθεσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο γ.γ υπ. Εργασίας, Αν. Νεφελούδης. Διευκρίνισε ωστόσο ότι αλλαγές που αφορούν το μηχανισμό, το σύστημα και τις ρυθμίσεις αφορούν το τι θα περιλαμβάνει το νέο ασφαλιστικό σύστημα που η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ως το Μάρτιο του 2016.
Αναφορικά με τις νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις και το ασφαλιστικό τόνισε ότι με υπουργική απόφαση τις επόμενες μέρες, δεν θα θιγούν σε σχέση με τα όρια ηλικίας όσοι υπάγονται στο ΙΚΑ στα βαρέα και ανθυγιεινά. Επίσης δεν είναι πλέον υποχρεωτική η έξοδος από την εργασία, πριν δηλαδή συμπληρώσουν τα  58 τους χρόνια, των εργαζομένων στις ένοπλες δυνάμεις. Να σημειωθεί ότι 1.750.000 συνταξιούχοι δεν θίγονται από τις ρυθμίσεις, καθώς παίρνουν συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ.
Τέλος, συζητείται η διεύρυνση του συστήματος της ανθρωπιστικής κρίσης και του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τους ανασφάλιστους υπερήλικες ως το Μάρτιο του 2016 με στόχο το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης να επεκταθεί σε όλους τους νομούς της Επικράτειας και όχι μόνο πιλοτικά και σταδιακά θα αφορά 1.000.000 πολίτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.