Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους

tvxs.gr| 26 Οκτ. 2015
Τελευταία ανανέωση 22:11 | 26 Οκτ. 2015
1. «Όσο πιο πιστά τηρήσει η Ελλάδα το πρόγραμμα, τόσο γρηγορότερα θα έλθει η ανάπτυξη», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις, μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. 
3. Πέντε μέλη της εθνικιστικής «Ομάδας Ε», οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά το Σαββατοκύριακο συνέλαβε η αστυνομία. Τα χτυπήματα αυτά ήταν μόνο η «πρόβα τζενεράλε» καθώς τα μέλη της οργάνωσης σχεδίαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα σε κεντρικά δημόσια κτίρια της Καλαμάτας, ενώ στο σπίτι του επικεφαλής τους εντοπίστηκε γιάφκα όπου έκρυβε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.
4. Επί μακεδονικού εδάφους και... υπό τη σκέπη του Αγίου Δημητρίου μεταφέρεται σήμερα το σίριαλ του γαλάζιου πολέμου, με τρεις εκ των 4 διεκδικητών της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας να δίνουν το παρών στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης.
5. Στο δεύτερο γύρο θα κριθεί για πρώτη φορά η εκλογή προέδρου στην Αργεντινή, καθώς ο Ντανιέλ Σκιόλι, που υποστηρίζεται από την απερχόμενη Κριστίνα Κίρχνερ, επικράτησε του συντηρητικού Μαουρίτσιο Μάκρι, αλλά με ελάχιστη διαφορά, που δεν του έδωσε τη δυνατότητα να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο.
6. Νέο βίντεο - ντοκουμέντο στο οποίο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος εμφανίζεται να «δικαιολογεί» τον ξυλοδαρμό της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, από τον Ηλία Κασιδιάρη, στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, το 2012. «Θα θάψουμε Κανέλλη, Δούρου και Τσίπρα» προειδοποιεί…
7. Συστηματική παραβίαση του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης διαπιστώνει έρευνα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστήμιου Αθηνών που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη. «Πρωταθλητής» στη μη τήρηση της δεοντολογίας αναδεικνύεται ο ΣΚΑΙ καθώς έχει προβεί στις περισσότερες καταπατήσεις των κανόνων. 
8. Η Άνγκελα κράτησε την υπομονή της μέχρι τέλος με τον Αλέξη που εξέφραζε αντιρρήσεις μέχρι αργά το βράδυ. Κάποια στιγμή το δείπνο ολοκληρώθηκε, η τελική ανακοίνωση είχε αλλάξει πολλές φορές, και τότε η καγκελάριος ρώτησε τον Έλληνα πρωθυπουργό: 'Είσαι ευτυχής Αλέξη;’». Το παρασκήνιο και τα παραλειπόμενα από τη μίνι Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό. 
9. Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε την Τρίτη η υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του νόμου για την σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62 χρόνια με 40 χρόνια ασφάλισης ή στα 67 χρόνια με λιγότερα ένσημα. Αναλυτικά οι αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης. 
10. Πάνω από 250 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός των 7,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που συγκλόνισε σήμερα το Αφγανιστάν, το Πακιστάν αλλά και τις γειτονικές χώρες. Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες και ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί. 
Διαβάστε ακόμη:
  • Αγωγή κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εξωτερικών Πάνου Καμμένου κατέθεσε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σε συνέχεια της κόντρας που είχε ξεσπάσει μεταξύ τους μετά την καταγγελία από το βήμα της Βουλής του Πάνου Καμμένου για εκβιασμό του επιχειρηματία.
  • Απόφαση του Αρείου Πάγου υποχρεώνει τον χρεοκοπημένο αμερικανικό κολοσσό Lehman Brothers να επιστρέψει σε Ελληνίδα συνταξιούχο ολόκληρο το κεφάλαιο των 75.000 ευρώ που είχε επενδύσει, καθώς και ένα συμβολικό ποσόν για ηθική βλάβη.
* Σκίτσο του Ηλία Μακρή για την Καθημερινή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.