Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Το Σάββατο η ανακοίνωση για τις τράπεζες - το κρίσιμο ορόσημο για τις καταθέσεις...

Η ώρα της αλήθειας από την ΕΚΤ...

Το πρωί του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου αναμένεται να γίνει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress test για...
τις τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες.
Με την δημοσιοποίηση των ελέγχων και των αποτελεσμάτων τους, τόσο η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των τραπεζών, όσο και οι επενδυτές θα γνωρίζουν πλέον το ύψος των κεφαλαίων που θα απαιτηθεί, προκειμένου να επιστρέψουν σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας.
Αυτό, καθώς αμέσως μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ, οι τράπεζες αναμένεται να προβούν σε δικές τους ανακοινώσεις τόσο για τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στις οποίες θα προβούν, όσο και για τα επίσημα αποτελέσματα εξαμήνου, πιθανόν και εννεα­μήνου.
Ουσιαστικά, το επόμενο Σαββατοκύριακο 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου είναι το σημείο εκκίνησης για την ανακεφαλαιοποίηση -την τρίτη κατά σειρά- της Εθνικής, της Πειραιώς, της Alpha και της Eurobank.
Τότε θα ξεκινήσει ο αντίστοιχος «αγώνας ταχύτητας» για να καταφέρουν να ολοκληρώσουν χωρίς απρόοπτα τις αυξήσεις μ.κ. πριν από την εκπνοή του έτους.
Στόχος κυβέρνησης και τραπεζών είναι η ανακεφαλαιοποίηση να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, καθώς μετά οι αγορές θα κλείσουν λόγω των Χριστουγέννων.
Σε αντίθετη περίπτωση, είναι ορατός ο κίνδυνος να ισχύσει η οδηγία για το bail-in, δηλαδή διάσωση «εκ των έσω», κάτι που ως γνωστόν θέτει σε κίνδυνο τις μη ασφαλισμένες καταθέσεις...
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.