Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

«Μήνυμα κατά του ναζισμού, του ρατσισμού, του πολέμου»

28ης Οκτωβρίου 2015 Στιγμιότυπο από την μαθητική παρέλαση στην Αθήνα | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ


Τη μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, που ολοκληρώθηκε κατά τις 12 μ.μ. στο κέντρο της Αθήνας, παρακολούθησαν ο Νίκος Φίλης, ο Γιώργος Καμίνης και εκπρόσωποι των κομμάτων και της εκκλησίας.
Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τόνισε ότι το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου είναι ζωντανό, «είναι μήνυμα κατά του ναζισμού, κατά του ρατσισμού, κατά του πολέμου». Το χαρακτήρισε «επίκαιρο», καθώς «χιλιάδες πρόσφυγες χτυπούν την πόρτα της Ευρώπης».
Στις δηλώσεις του μετά την παρέλαση ο κ. Φίλης είπε ότι η Ελλάδα «κάνει ο,τι μπορεί, πιστή στην δημοκρατικής παράδοσή της. Γνωρίζει από προσφυγιά και γνωρίζει να ανταποκρίνεται όταν η ιστορία το απαιτεί».
Νίκος Φίλης Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη 
 | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Συνεχάρη τα παιδιά που παρέλασαν και τους δασκάλους τους και ανέφερε ότι θεμέλιο της δημοκρατίας είναι το δημόσιο σχολείο. «Οφείλουμε να το ενισχύσουμε και να το εμπιστευτούμε», πρόσθεσε.
Με τη σειρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης δήλωσε: «Η σημασία του αντιφασιστικού αγώνα ειναι και πάλι σημερα επίκαιρη. Η ενότητα και ο ενθουσιασμός που επέδειξε τότε ο ελληνικός λαός πρέπει να ειναι παράδειγμα και για τη σημερινή, κρίσιμη περίοδο».
 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.