Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Αναβάλλεται το Euroworking Group λόγω μη εφαρμογής των προαπαιτούμενων


ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ
 Αναβάλλεται το προγραμματισμένο για αύριο, Τετάρτη, Euroworking Group (EWG), καθώς είχε σχεδιαστεί να συγκληθεί για να εξετάσει την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση.
Με δεδομένο, όμως, ότι η Αθήνα έχει υλοποιήσει μόλις το ένα τρίτο των 49 δράσεων, οι θεσμοί δεν έχουν ολοκληρώσει την έκθεσή τους και το EWG δεν θα είχε αντικείμενο συζήτησης.
Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα που είχε σχεδιαστεί και πιθανές ανατροπές των επόμενων κρίσιμων ημερομηνιών.
Πάντως, η έλευση των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα ενδεχομένως να επισπεύσει τις διαδικασίες ή να δρομολογήσει άλλες εξελίξεις.
Το θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευ. Τσακαλώτο, και τον υπουργό Επικρατείας, κ. Αλ. Φλαμπουράρη.
Ο κ. Τσακαλώτος θα έχει δύο συναντήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής τους στην Αθήνα.
Το πρωί μαζί με τον υπουργό Επικρατείας θα συζητήσουν με τους εκπροσώπους των δανειστών για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος και συγκεκριμένα για τις εκκρεμότητες στα προαπαιτούμενα μέτρα.
Το απόγευμα μαζί με τον κ. Τσακαλώτο θα είναι οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών, κ.κ. Γ. Χουλιαράκης και Τ. Αλεξιάδης και θα εξετασθούν με τους θεσμούς οι οικονομικές και δημοσιονομικές εξελίξεις και συγκεκριμένα ο προϋπολογισμός του 2016 και οι αλλαγές στη φορολογία.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.