Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Τσίπρας: Να τελειώσει η ανόητη συζήτηση για το Grexit...

 «Ο Φρανσουά με έπεισε ότι πρέπει να δεχτώ έναν δύσκολο συμβιβασμό»...
Προσφωνώντας τον Γάλλο πρόεδρο ως τον «φίλο μας Φρανσουά», ο  πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επίσκεψή του στην Ελλάδα και την υπογραφή της κοινής διακήρυξης, μεταξύ των δύο ηγετών, ως πολύ σημαντικό βήμα στην πολύχρονη σχέση συνεργασίας και φιλίας. «Επιβεβαιώνουμε σήμερα την εταιρική και...
στρατηγική σχέση», υπογράμμισε.

Σημειώνοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα τελευταία χρόνια, ανέφερε ότι η επίσκεψη Ολάντ στην Ελλάδα είχε σχεδιαστεί εδώ και καιρό και πως «ήρθε σε μια στιγμή που έχει ανάγκη η Ελλάδα».

«Πιστεύουμε ότι όσο η οικονομική κρίση που δυστυχώς παραμένει ως απειλή στην ευρωζώνη όσο και η προσφυγική κρίση, πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού και στοχεύουμε η Ελλάδα να αναδειχθεί ως χώρα πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ον κ. Τσίπρας, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Φρανσουά Ολάντ.

Αναφερόμενος στα γεγονότα του περασμένου Ιουλίου, επισήμανε πως «περάσαμε δύσκολες στιγμές, οι οποίες όμως ενώνουν τους ανθρώπους. Ο Φρανσουά ήταν ένας από τους ανθρώπους που με έπεισε ότι πρέπει να δεχτώ έναν δύσκολο συμβιβασμό, και το αποφασίσαμε με στόχο να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη σε πείσμα των ακραίων συντηρητικών δυνάμεων, που δεν έχουνε εγκαταλείψει τα σχέδια τους».

«Πιστεύω ότι το μήνυμα της συνάντηση πρέπει αν είναι ότι αυτή η ανόητη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας πρέπει να φύγει οριστικά από το τραπέζι. Και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να την επαναφέρει», συνέχισε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.