Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Suddeutsche Zeitung: Οι δανειστές δεν δίνουν τη δόση των 2 δισ. στην Ελλάδα...


... μέχρι τέλους Οκτωβρίου, λόγω καθυστέρησης στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, επικαλούμενη...
ανώτατο κοινοτικό υπάλληλο.

Σε δημοσίευμά της με τίτλο «Οι δανειστές αρνούνται να δώσουν νέα χρήματα στους Έλληνες» η εφημερίδα αναφέρει ότι η υποδόση θα δοθεί μέσα στο Νοέμβριο και όχι τον Οκτώβριο καθώς υπάρχει καθυστέρηση με την υλοποίηση των δεσμεύσεων από την Αθήνα.

«Μόνο 14 από τα 48 προαπαιτούμενα έχουν μέχρι στιγμής αποφασιστεί», γράφει ο γερμανός αρθογράφος και παραπέμπει στο γεγονός ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος ανεπιτυχώς την περασμένη εβδομάδα. «Η σχεδιαζόμενη για τον Οκτώβριο πληρωμή των πρώτων δύο από τα εναπομείναντα τρία δισ. ευρώ της πρώτης δόσης καθυστερεί», σημειώνει χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.

Σε άλλο άρθρο της η ίδια εφημερίδα εκτιμά ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα όριά της. Από τη μια πλευρά η ριζική αναδιάρθρωση της οικονομίας της χώρας και από την άλλη το προσφυγικό, δύο κρίσεις που αλληλοσυγκρούονται και που καθιστούν το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των προαπαιτούμενων να μην μπορεί να τηρηθεί στην πράξη.

Ο αρθρογράφος εκτιμά ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα χωρίς βέβαια να σημαίνει αναβολή επ” άπειρον της εφαρμογής του.

Θα πρέπει ωστόσο να δοθεί στον πρωθυπουργό χρόνος για να εξηγήσει στους πολίτες σε τι χρειάζονται οι μεταρρυθμίσεις, και να σταθούν οι ευρωπαίοι εταίροι στον πλευρό του ενισχύοντας τις επενδύσεις.

«Το τελευταίο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Ευρώπη με ανοιχτό το προσφυγικό είναι να ξεκινήσει νέα υστερία για Grexit. Γιατί θα έκανε ακόμη πιο βαθιά την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και θα κατέστρεφε το κλίμα εμπιστοσύνης που με τόση δυσκολία έχει ανακτηθεί», υποστηρίζει τέλος ο σχολιαστής...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.