Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης: «Είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την καρέκλα του προέδρου»

Εμφύλιος στη ΝΔ - άρχισε ξανά η διακοπείσα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ

 
Εμφύλιος στη ΝΔ - άρχισε ξανά η διακοπείσα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ
 
Με αντεπίθεση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος ανοίγει πολλαπλά εσωκομματικά μέτωπα, φουντώνει ο γαλάζιος εμφύλιος μετά το φιάσκο με την ανάδειξη της κομματικής ηγεσίας.

Εν τω μεταξύ, η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, που ξεκίνησε στις 2.30 μετά το μεσημέρι, διεκόπη έπειτα από μία ώρα, καθώς τα μέλη της ζήτησαν να λάβουν διά των εκπροσώπων των υποψηφίων προέδρων, «δήλωση εμπιστοσύνης» ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια επανεκκίνησης της εσωκομματικής διαδικασίας.

Τελικά, τα μέλη της ΚΕΦΕ έλαβαν τη δήλωση που ζητούσαν και η συνεδρίαση συνεχίστηκε.

Ο νυν πρόεδρος της ΝΔ προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού, δήλωσε έτοιμος να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος, προκαλώντας τους συνυποψηφίους του να παραιτηθούν, ο μεν Απόστολος Τζιτζικώστας από τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, οι δε Κυριάκος Μητσοτάκης και Αδωνις Γεωργιάδης από την θέση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ.

Ο κ. Γεωργιάδης σήκωσε πρώτος το γάντι δηλώνοντας πρώτος την παραίτηση του από το αξίωμα στη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ λίγο αργότερα παραιτήθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του Απόστολου Τζιτζικώστα σχολίασαν ότι η απαίτηση Μεϊμαράκη «είναι προσχηματική» και προσέθεσαν ότι Περιφερειάρχης είναι εκλεγμένος από τον λαό και δεν πρόκειται για κομματική θέση από την οποία θα έπρεπε να παραιτηθεί.

Ενα σκηνικό ρήξης, ωστόσο, δημιουργείται στο κόμμα από τις παράλληλες βολές που εξαπέλυσε ο κ. Μεϊμαράκης κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του βουλευτή Μάκη Βορίδη, τους οποίους εμφάνισε ως εγγυητές της εταιρείας Infosolution, που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών και αποδέχτηκε την ευθύνη της για το φιάσκο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα συνεδριάζει το μεσημέρι η ΚΕΦΕ για να εξετάσει ένα νέο χρονοδιάγραμμα για την διενέργεια της αναβληθείσας εκλογής.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε επίσης ότι ζήτησε από τον κ. Πλακιωτάκη να συγκληθεί η ΚΟ για το θέμα του προϋπολογισμού και παράλληλα για να συζητήσει και για τα θέματα του μεταβατικού προέδρου και της εκλογής του νέου αρχηγού.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η εκκωφαντική του σιωπή χθες ήταν μήνυμα θλίψης και συγνώμης προς τον κόσμο της ΝΔ «που πληγώσαμε», ωστόσο επισήμανε ότι το θέμα ήταν τεχνικό και πως πολιτικοποιήθηκε «ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης» προς το μέρος του.

Σημείωσε πως όλοι γνώριζαν την εταιρεία γιατί είχαν αντιπροσώπους στην ΚΕΦΕ και πως είναι υποκριτικό να δείχνουν χθες ότι δεν γνώριζαν, ζητώντας παραίτηση του προέδρου την ώρα που για τα τεχνικά θέματα δεν είναι αυτός υπεύθυνος.

Μίλησε για θράσος των ανθυποψηφίων του να λένε ότι έφταιξε, λέγοντας με νόημα ότι έφταιξε γιατί τους εμπιστεύτηκε.

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε μάλιστα προτάσεις για τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να αναλάβουν τη θέση του μεταβατικού προέδρου και ειδικότερα αναφέρθηκε στη Μαριέτα Γιαννάκου, τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη, τον Δημήτρη Σιούφα και την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη.

Τεχνικό το θέμα
Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, «το θέμα ήταν απολύτως τεχνικό, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί».

Απέρριψε τις ευθύνες που του προσάπτουν οι συνυποψήφιοί του για το φιάσκο στη...


 συνέχεια
...χθεσινή διαδικασία λέγοντας πως «όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία και αντιπρόσωποι όλων των υποψηφίων μετέχουν στην ΚΕΦΕ».

«Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία, γιατί λοιπόν εκπλήσσονται όλοι;», πρόσθεσε και συνέχισε, λέγοντας πως «ευθύνες σαφώς υπάρχουν», καθώς ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος γνώριζε την εταιρεία, όπως και ο διευθυντής του κόμματος Κώστας Τσιμάρας. «Τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι έφταιγα εγώ; Πράγματι έφταιγα γιατί τους εμπιστεύτηκα», τόνισε.

Είπε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είχε συνεργασία με το μέγαρο Μαξίμου όταν πρωθυπουργός ήταν ο κ. Σαμαράς ο οποίος είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη του για τη φερεγγυότητά της ενώ έριξε τα πυρά του και στον κ. Βορίδη λέγοντας ότι ήταν υπουργός της κυβέρνησης όταν το Μαξίμου είχε αυτή τη συνεργασία με την εταιρεία αλλά και ότι την γνώριζε και ως νομικός σύμβουλος.

«Την ώρα που το καράβι πάει να βυθιστεί, αντί να το σώσουμε, αυτοί κάνουν επιθέσεις και ζητούν και την παραίτησή μου;», διερωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Βρίσκω πολύ υποκριτικό να λένε ότι δεν γνώριζαν και να ζητούν και την παραίτηση του προέδρου που δεν είχε καμία ανάμειξη με το τεχνικό σκέλος».

«Οι εκλεκτοί συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ και οι ίδιοι συμμετείχαν στην ΚΕΦΕ και γνώριζαν εξ ολοκλήρου τα πάντα», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ..

Μήνυση Μεϊμαράκη και αγωγή κατά της εταιρείας

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, τους ενημέρωσε ότι θα καταθέσει μήνυση και αγωγή για προσωπική ηθική βλάβη κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.
Ανέφερε, επίσης, ότι θα σκεφτεί αν θα κάνει το ίδιο και εναντίον του προέδρου της ΚΕΦΕ και γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου, του διευθυντή της ΝΔ Δημήτρη Τσιμάρα και του διευθυντή πληροφορικής του κόμματος Νίκου Πέτσα.


Αμεση παραίτηση Γεωργιάδη, «όχι» από Τζιτζικώστα

Στο κάλεσμα του Ευ. Μεϊμαράκη για παραιτήσεις και των ανθυποψηφίων του από την περιφέρεια και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της ΝΔ, ο Αδωνις Γεωργιάδης απάντησε αμέσως μέσω twitter ότι αποδέχεται την πρόταση αυτή.

Ωστόσο, συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα ανέφεραν ότι η περιφέρεια δεν έχει σχέση με το φιάσκο και πως είναι προσχηματική η πρόταση του κ. Μεϊμαράκη για την παραίτηση από την στιγμή που γνωρίζει ότι έχει ευθύνη για την χθεσινή αναβολή των εκλογών.

Παραίτηση Μητσοτάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής το συντομότερο δυνατό και τονίζει πως δυσκολεύεται να καταλάβει αν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παραιτήθηκε ή όχι, αν η ΝΔ έχει μεταβατικό πρόεδρο ή όχι.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ξεκαθαρίζοντας ότι δεν εξαρτά αυτή την ενέργειά του από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοι του.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή που έστειλε στον κ. Μεϊμαράκη στις 11 Νοεμβρίου με την οποία επεσήμανε ότι η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών βαρύνει πρωτίστως τον πρόεδρο του κόμματος.

Από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη, σημειώνουν ότι στην εν λογω επιστολή, το κείμενο της οποίας δημοσιοποίησε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης δεν απάντησε ποτέ.

Προσπαθούν να  εμπλέξουν τον Σαμαρά με κουτοπονηριές, λένε συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αντώνης Σαμαράς μετά τα όσα του καταλόγισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Συνεργάτες του μετέφεραν την άποψη του πρώην πρωθυπουργού ότι ο λαός της Νέας Δημοκρατίας ένιωσε χθές πρωτοφανή προσβολή και απογοήτευση. Όσοι έχουν ευθύνες για ό,τι συνέβη, οφείλουν να τις αναλάβουν και όχι να τις μεταθέτουν αλλού, ανέφεραν.

«Ο Αντ. Σαμαράς καμία απολύτως εμπλοκή δεν έχει σε όλα αυτά. Κάνουν λάθος όσοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν με κουτοπονηριές, ανοησίες και ψέματα» σημείωναν οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά και συνέχιζαν:

«Τι εξυπηρετούν, γιατί το κάνουν, γιατί εμπλέκουν τον κ. Σαμαρά με μια εταιρεία πληροφορικής που συνεργάζεται με τη ΝΔ, ήδη από την εποχή που ο κ. Μεϊμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος;».

Και συνεχίζουν σε σκληρό ύφος: «Τι εξυπηρετεί η  εμπλοκή και συνεργατών του κ. Σαμαρά, οι οποίοι δεν είχαν ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτή την εταιρεία. Τι εξυπηρετούν όλα αυτά τα ψέματα. Αυτή τη στιγμή προέχει η ενότητα του κόμματος και η ομαλή ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών. να μην ξεχνάει κανείς ότι ο αντίπαλος είναι αλλού. 

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.