Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Πούτιν: «Πισώπλατη μαχαιριά»...

«...από τους συνεργούς των τρομοκρατών» 
Σκληρό Μήνυμα
tvxs.gr | 24 Νοε. 2015
Σκληρό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στη μεθόριο της Συρίας, προειδοποιώντας την Άγκυρα με «σοβαρές συνέπειες» και καταγγέλλοντάς την ως «συνεργό των τρομοκρατών» του ISIS. Όπως είπε η Τουρκία βοηθάει οικονομικά τους τζιχαντιστές αγοράζοντας πετρέλαια.
Από το Σότσι και λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας, ο Πούτιν δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή απώλεια είναι πισώπλατη μαχαιριά από τους συνεργούς των τρομοκρατών. Το αεροσκάφος μας καταρρίφθηκε ενώ πετούσε πάνω από το έδαφος της Συρίας, με πύραυλο αέρος - αέρος που εκτόξευσε τουρκικό F - 16. Κατέπεσε σε συριακό έδαφος, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την Τουρκία. Ούτε οι πιλότοι, ούτε το μαχητικό μας αεροσκάφος απείλησαν το έδαφος της Τουρκίας. Αυτό είναι προφανές. Μάχονται κατά των τρομοκρατών στις βόρειες περιοχές γύρω από τη Λαττάκεια…».
«Θα αναλύσουμε όλα τα στοιχεία, και το σημερινό τραγικό γεγονός θα έχει σοβαρές συνέπειες, σε ό,τι αφορά και τις ρωσο - τουρκικές σχέσεις. Αντιμετωπίσαμε πάντοτε την Τουρκία ως ένα φιλικό κράτος. Δεν γνωρίζω ποιος είχε συμφέρον σ' αυτό που συνέβη σήμερα, και σίγουρα δεν είχαμε εμείς. Αντί όμως να επικοινωνήσει απ' ευθείας μαζί μας, με βάση όσα γνωρίζουμε, η τουρκική πλευρά στράφηκε αμέσως στους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ για να συζητήσει το επεισόδιο - σαν να καταρρίψαμε εμείς το αεροσκάφος τους και όχι εκείνοι το δικό μας», πρόσθεσε ο Ρώσος Πρόεδρος. 
«Θέλουν να θέσουν το ΝΑΤΟ στην υπηρεσία του ISIS; Kατανοώ ότι κάθε κράτος έχει τα δικά του περιφερειακά συμφέροντα και πάντα τα σεβόμαστε, αλλά ποτέ δεν θα επιτρέψουμε να γίνονται εγκλήματα σαν αυτό που συνέβη σήμερα. Και βεβαίως, ελπίζουμε ότι η διεθνής κοινότητα θα βρει το σθένος να ενωθεί και να πολεμήσει κατά του κοινού εχθρού», κατέληξε ο Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.