Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Αιφνιδιαστικά στον Άρειο Πάγο, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης...

Αιφνιδιαστικά στον Άρειο Πάγο, ο Παπαγγελόπουλος...
Αιφνιδιαστικά στον Άρειο Πάγο ο αναπληρωτής υπουργός ΔικαιοσύνηςΆστραψε και βρόντηξε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη στον Άρειο Πάγο, όπου είδε την εισαγγελέα Ευτέρπη Κουτζαμάνη και την πρόεδρο Βασιλική Θάνου.
Βγαίνοντας από το κτίριο και υπερβαίνοντας τις συνήθειές του να μην κάνει δημόσιες δηλώσεις τόνισε ότι «ενημερώθηκε για θέματα, που ρίχνουν σκιές στον χώρο της Δικαιοσύνης, όπου θα έπρεπε να υπάρχει άπλετο φως».
Μάλιστα, συνεχίζοντας, εντόπισε ως κυρίαρχο θέμα, όσων είπε προηγουμένως, την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, λέγοντας ότι «δεν ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Αν αληθεύουν όσα καταχωρήθηκαν στον τύπο και τα sites ...».
Αποκάλυψε μάλιστα ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε διέταξε να γίνει πειθαρχικό σε βάρος του κ. Ζαγοραίου και κατέληξε εκείνος ότι ακολουθήθηκαν περίεργες διαδικασίες.
Όπως έγραψε το Βήμα, η κλήση για εξηγήσεις για τον κ. Ζαγοραίο εστάλη με φαξ, διαδικασία η οποία είναι και ποινικά ελέγξιμη, αφού οι κλήσεις στέλενονται σε κλειστό φάκελο...
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δήλωσε στον υπουργό ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν άρχισε με πρωτοβουλία της.
Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ανοίγει θέμα για τον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος έδωσε εντολή για προκαταρκτική εξέταξη σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών
Φαίνεται ότι από την Εισαγγελέα υπήρχε έγγραφο για ενημέρωση και αυτό «βαφτίστηκε» ως εντολή για πειθαρχική προκαταρκτική.
Εκτός από το θέμα Ζαγοραίου ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε και σε άλλες υποθέσεις που έχουν σχέση με διαφθορά στον Δημόσιο ή τραπεζικό τομέα.
Και αυτή η επίσκεψη εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει το φρόνημα των δικαστών που χειρίζονται μεγάλες υποθέσεις, οι οποίες έχουν κοστίσει μεγάλα ποσά στα δημόσια ταμεία. 
Οι δηλώσεις Παπαγγελόπουλου κατέληξαν με τη φράση ότι «εκείνος θα πράξει τα δέοντα για να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα».
Στη συνάντησή του με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωση για την πορεία των πειθαρχικών σε βάρος του ανακριτή κ. Παναγιώτη Τσιπλάκη (υπόθεση στημένων), αλλά και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, Ισίδωρου Ντογιάκου.
Πιο αναλυτικά ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε: «Επισκέφθηκα την Εισαγγελέα και την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και ζήτησα ενημέρωση για ορισμένα θέματα που ρίχνουν σκιές στο χώρο της δικαιοσύνης η οποία, κατά τη γνώμη μου, οφείλει να λειτουργεί σε άπλετο φως. Μεταξύ άλλων ζήτησα ενημέρωση και για την πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου, όπως πληροφορήθηκα από σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.
»η  Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με διαβεβαίωσε ότι η ίδια δεν έχει κινήσει αυτή την πειθαρχική διαδικασία. Κατόπιν τούτου γεννώνται ερωτηματικά αν είναι σύννομη η διαδικασία σε βάρος του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και θεωρώ ότι πρέπει το θέμα αυτό να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα. 
» Θα παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα και διαβεβαιώνω ότι θα ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά μου σχετικά με την εν λόγω υπόθεση αλλά και όποια άλλη στο χώρο της δικαιοσύνης».
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.