Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Επίθεση κατά πάντων από Μεϊμαράκη - Οργή Σαμαρά


Σε μετωπική σύγκρουση με τους συνυποψηφίους του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αλλά και με τον τέως Πρόεδρο του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά προχωρά ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, που ανακοίνωσε πριν λίγο την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του μεταβατικού Προέδρου, εφόσον όμως παραιτηθεί και ο κ. Απ. Τζιτζικώστας από τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρ. Μακεδονίας αλλά και οι κύριοι Μητσοτάκης και Γεωργιάδης από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος.
Οι κκ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας αρνήθηκε να παραιτηθεί, υποστηρίζοντας ότι η θέση του στην Περιφέρεια δεν είναι κομματική.

Ο κ. Σαμαράς, από την πλευρά του, διεμήνυσε μέσω συνεργατων του πως "όσοι έχουν ευθύνες για ό,τι συνέβη οφείλουν να τις αναλάβουν και όχι να τις μεταθέτουν αλλού".

Σε συνομιλία με δημοσιογράφους ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι θα καταθέσει μήνυση και αγωγή για προσωπική ηθική βλάβη στην εταιρεία που είχε αναλάβει το τεχνικό έργο των εκλογών. Ανέφερε επίσης ότι θα σκεφτεί αν θα κανει το ιδιο και εναντίον του προεδρου της ΚΕΦΕ και γραμματεα του κομματος Ανδρέα Παπαμιμίκου, του διευθυντή της ΝΔ Δημήτρη Τσιμάρα και του διευθυντή πληροφορικής του κόμματος Νίκου Πέτσα.

«Είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού προέδρου», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης μετά την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών, ξεκαθαρίζοντας: «Δεν είμαι γατζωμένος στην καρέκλα».

Έκανε μάλιστα προτάσεις για τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να αναλάβουν τη θέση του μεταβατικού προέδρου και ειδικότερα αναφέρθηκε στη Μαριέτα Γιαννάκου, τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη, τον Δημήτρη Σιούφα και την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη. Δεν απέκλεισε, επίσης, οι αρμοδιότητες να μεταβιβαστούν προσωρινά στον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.
Ο κ. Μεϊμαράκης, στην πρώτη δήλωσή του μετά το χθεσινό φιάσκο στη διαδικασία εκλογής, επετέθη κατά πάντων και κυρίως προς την πλευρά του Αντ. Σαμαρά, επιβεβαιώνοντας πως στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε εξέλιξη μία σκληρή μάχη φατριών.
Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για ένα καθαρά τεχνικό ζήτημα που κάποιοι έσπευσαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά, αποδίδοντας ευθέως την εμπλοκή στους χειρισμούς ανθρώπων που επέλεξε ο προκάτοχός του στο κόμμα. Τον κ. Παπαμιμίκο, τον κ. Τσιμάρα, το διευθυντή μηχανοργάνωσης τους επέλεξε ο κ. Σαμαράς, τους βρήκα και δεν τους πείραξα είπε, προσθέτοντας, μάλιστα, πως «ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία, γιατί λοιπόν εκπλήσσονται όλοι;». «Τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι έφταιγα εγώ, μάλλον έφταιγα γιατί τους εμπιστεύτηκα», συνέχισε.
«Σε αυτή τη διαδικασία προσήλθα με σεβασμό στους συνυποψηφίους μου και στη διαδικασία και γι' αυτό δεν έκανα και πολλές εμφανίσεις. Δεν απάντηση πολλές φορές και σε διάφορες προκλήσεις προσωπικές που δέχθηκα. Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες. Ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, οι συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης, ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν τα πάντα», είχε δηλώσει αρχικώς ο κ. Μεϊμαράκης.

συνέχεια
Σαμαράς: Τι εξυπηρετούν τα ψέματα;
"Ο λαός της ΝΔ ένιωσε χθες πρωτοφανή προσβολή και απογοήτευση. Όσοι έχουν ευθύνες για ό,τι συνέβη οφείλουν να τις αναλάβουν και όχι να τις μεταθέτουν αλλού" τονίζουν συνεργάτες του κ. Σαμαρά εις απάντηση των δηλώσεων Μεϊμαράκη. "Ο Αντώνης Σαμαράς καμία απολύτως εμπλοκή δεν έχει σε όλα αυτά. Κάνουν λάθος όσοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν με κουτοπονηριές, ανοησίες και ψέματα. Τι εξυπηρετούν; Γιατι το κάνουν; Γιατι εμπλέκουν τον Αντώνη Σαμαρα με μια εταιρεία πληροφορικής που συνεργάζεται με τη ΝΔ ήδη απο την εποχή που ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαρακης ηταν γραμματέας του κόμματος; Τι εξυπηρετεί η εμπλοκή και συνεργατών του κ. Σαμαρά οι οποιοι δεν είχαν ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτη την εταιρεία; Τι εξυπηρετούν ολα αυτα τα ψέματα; Ομως, αυτη τη στιγμή προέχει η ενότητα του κομματος και η ομαλή ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών. Να μην ξεχνάει κανείς, ότι ο αντίπαλος είναι αλλου".

Παραίτηση Μητσοτάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής το συντομότερο δυνατό και τονίζει πως δυσκολεύεται να καταλάβει αν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παραιτήθηκε ή όχι, αν η ΝΔ έχει μεταβατικό πρόεδρο ή όχι.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την παραίτησή του απή τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ξεκαθαρίζοντας ότι δεν εξαρτά αυτή την ενέργειά του από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοι του.
Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή που έστειλε στον κ. Μεϊμαράκη στις 11 Νοεμβρίου με την οποία επεσήμανε ότι η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών βαρύνει πρωτίστως τον πρόεδρο του κόμματος.
Από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη, σημειώνουν οτι στην εν λογω επιστολή, το κείμενο της οποίας δημοσιοποίησε ο υποψήφιος προεδρος της ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης δεν απαντησε ποτέ.
Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά απο την ΚΕΦΕ, παρα τις προφανείς αδυναμίες της, όπως αναφέρει, να δώσει μια λύση ώστε η εκλογή να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν δίχως το κόμμα να υποστεί περαιτέρω φθορά. "Το σύνθημα μου "Η ΝΔ απο την αρχή", σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ" συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Παραίτηση Άδωνι, για προσχήματα μιλά ο Τζιτζικώστας
Ο κ. Αδ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι παραιτείται άμεσα από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος, ζητώντας κι αυτός την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα από την Περιφέρεια, καθώς κρίνουν ότι εκμεταλλευέται τη θέση και την επιρροή επί των δημάρχων προς άγρα ψήφων.
Για προσχηματική στάση του κ. Μεϊμαράκη, που δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του κάνει λόγο η πλευρά του κ. Τζιτζικώστα.
από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.