Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Τρεις σε περιοδεία και ένας στη Βουλή

Νέα Δημοκρατία
Υψηλούς τόνους απέναντι στην κυβέρνηση και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα διατηρούν οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας 
 | EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 
Υψηλούς τόνους απέναντι στην κυβέρνηση και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα διατηρούν οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης και Γεωργιάδης εξαπέλυσαν επίθεση από την περιφέρεια όπου και πραγματοποιούν περιοδείες. Τα πυρά του κατά της κυβέρνησης έστρεψε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης από το βήμα του Κοινοβουλίου.

Ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.

Ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ, στην ομιλία του στη Βουλή, δήλωσε με σαφήνεια ότι η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την ανκεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε να βοηθήσει την κυβέρνηση, αλλά και να τη σύρει να ξεφύγει «από τις ιδεοληψίες που σας κρατούν αιχμάλωτους προς τα πίσω και κρατάτε κι εσείς τη χώρα».
Ο Ευ. Μεϊμαράκης, επανέλαβε τη θέση του ότι «η χώρα δεν κυβερνάται κι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί». Επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό, υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είπε ότι δεν μπορεί να είναι καπετάνιος παντός καιρού, είναι μόνο για την καλοκαιρία, όταν πιάσουν τα μποφόρ τα παρατάει και κοιτάει σε ποιον θα το δώσει».
«Να πιάσετε το πηδάλιο να ανεβείτε όλοι μαζί στη γέφυρα και να δείτε πως θα προχωρήσει το σκάφος» είπε, και υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίζει «ό,τι θετικό φέρνετε. Αλλά θα σας κάνουμε κριτική».
Όχι άλλη καθυστέρηση
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισήμανε πως η ανακεφαλαιοποίηση είναι ανάγκη να προχωρήσει χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, γιατί «πρέπει να προστατεύσουμε τους καταθέτες, να μην πάμε σε κούρεμα, πρέπει να επιστρέψουν οι τράπεζες στην κανονικότητα, να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη των καταθετών και να λειτουργήσουν ως εργαλείο ανάπτυξης, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
Ωστόσο ανέφερε ότι πρέπει οι πολίτες πρέπει να ξέρουν πώς φτάσαμε εδώ, και απέδωσε την ευθύνη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., που άσκησε «ανεύθυνη πολιτική από την πρώτη της θητεία, διότι προκάλεσε τεράστια φυγή καταθέσεων».
Για να επιβεβαιώσει τι θέσεις του επικαλέστηκε την έκθεση της ΕΚΤ για τις τράπεζες.
«Έγκλημα που πληρώνουν οι Έλληνες»
«Αυτό που έγινε ήταν έγκλημα που το πληρώνουν οι Έλληνες», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επισήμανε τη «διαφορά μεταξύ της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της σημερινής», αφού το πακέτο στήριξης του τραπεζικού συστήματος έφερε και έσοδα στο Δημόσιο 4 δισ. χωρίς να επιβαρυνθεί ο ελληνικός λαός.

«Επικίνδυνη κυβέρνηση»

Με αναφορές στην αυτοδιοίκηση και το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει για την αναγέννηση της χώρας, πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Απόστολου Τζιτζικώστα στα Ιωάννινα όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη.
Ο Απ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα στην χώρα μας, το εκάστοτε κεντρικό κράτος, να πιστέψει και πάλι στην...

 συνέχεια
...αυτοδιοίκηση, του πρώτου και του δεύτερου βαθμού.
Μάλιστα το αιτιολόγησε, λέγοντας πως «όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποδείξει στην πράξη και όχι στα λόγια, ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τα χρήματα καλύτερα και να φέρουμε ανάπτυξη στον τόπο, τονώσαμε την παράγωγη στον πρωτογενή τομέα που είναι ζητούμενο τουλάχιστον για την μισή Ελλάδα και γιατί μπορέσαμε, να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία.
Ο υποψήφιος αρχηγός της Ν.Δ. χαρακτήρισε την πορεία του στο χώρο της αυτοδιοίκησης , ως «το πιο σημαντικό σχολείο» και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:
«Θέλω στην επόμενη μέρα της Ν.Δ, η αυτοδιοίκηση να έχει πολύ πιο σημαντικό ρόλο, από ότι η κυβέρνηση, γιατί τα άξια και ικανά στελέχη της αυτοδιοίκησης, μπορούν να βοηθήσουν στην διαμόρφωση ενός νέου εθνικού σχεδίου για την αναγέννησης της χώρας».
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας άσκησε κριτική στην κυβερνητική πολιτική, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα έχει αποδειχτεί περίτρανα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η επικίνδυνη αυτή κυβέρνηση, με ελάχιστες εξαιρέσεις υπουργών και περιφερειάρχες ενδεχομένως, οδηγούν την χώρα στην καταστροφή και αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να αλλάξει όλο το μοντέλο, όλος ο τρόπος που λειτουργούμε στην οικονομία, να σταθούμε στην παραγωγή στον πρωτογενή τομέα, να δώσουμε την δυνατότητα στους δημιουργικούς Έλληνες να εργαστούν , να δημιουργήσουν, να τους ενισχύσουμε με κίνητρα».

«Να λογοδοτήσει ο κ. Τσίπρας»

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας 'Αδωνις Γεωργιάδης, επισκέφθηκε το Σάββατο στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας, τη Ρόδο.
Ο Αδ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και στο Δημαρχείο όπου είχε συνάντηση με το δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο υποψήφιος για την προεδρία της «γαλάζιας» παράταξης, εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:
«Πήρε μία χώρα, που ήθελε τρεις μήνες για να βρεθεί στις αγορές, και να χαιρετίσει το μνημόνιο όπως έκανε προ τριών ημερών η Κύπρος, ευτυχώς η Κύπρος, κάνω μία παρένθεση, οι Κύπριοι αδερφοί μας απεδείχθησαν πολύ σοφότεροι ημών και άφησαν τον εκεί Αντώνη Σαμαρά, τον εκεί πρόεδρο της εκεί Νέας Δημοκρατίας, το Νίκο τον Αναστασιάδη, να κάνει τη δουλειά του και να οδηγήσει την Κύπρο έξω από την κρίση με ασφάλεια.
Εδώ, δυστυχώς, πέσαμε στον Τσίπρα ο οποίος ήθελε να πάρει την καρέκλα. Την πήρε. Και μία χώρα που θα ήταν μέχρι 31 Μαρτίου στις αγορές, είναι στο χειρότερο μνημόνιο με τα χειρότερα μέτρα.
Δεν σας κρύβω ότι αν εκλεγώ αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας σκοπεύω, και το λέω από τώρα, να αγωνιστώ σκληρά για να λογοδοτήσει ο κ. Τσίπρας για τη ζημιά που έκανε στην Ελλάδα. Δεν θα περάσει ατιμώρητος ο κ.Τσίπρας, αν εγώ είμαι αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, για τη συντριβή της χώρας μου».
Ο Αδ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε, επίσης, και στο προσφυγικό ζήτημα.
«'Άφησα για το τέλος το πιο σημαντικό. Οι ανθρώπινες τραγωδίες που εκτυλίσσονται στο Αιγαίο, από μάρμαρο να είσαι φτιαγμένος δεν μπορείς να μείνεις ασυγκίνητος με αυτά τα οποία συμβαίνουν.
Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, με τις κινήσεις που έκανε η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, έθεσε σε κίνηση ένα ντόμινο. Το ντόμινο αυτό κινδυνεύει να παρασύρει ολόκληρη τη χώρα μας σε μία θύελλα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ»

Την ανάγκη διαλόγου της ΝΔ με τις παραγωγικές τάξεις και με τη νεολαία, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Χαλκίδα.
Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι αυτό τον διάλογο θα τον αποκαταστήσει πάνω απ' όλα λέγοντας την αλήθεια, «διότι έχουμε κουραστεί όλοι πάρα πολύ σε αυτή τη χώρα από τα εύκολα ψέματα των πολιτικών».
Επιπλέον ανέφερε ότι ο ίδιος θέλει μια ΝΔ που να ανήκει σε όλους τους νεοδημοκράτες.
«Να την ανοίξουμε διάπλατα. Να κάνουμε καταστατικές αλλαγές. Μας αξίζει κάτι καλύτερο και με τη δική σας δύναμη, αυτό το καλύτερο μπορούμε να το έχουμε και στη ΝΔ και στη χώρα», είπε μεταξύ άλλων.
Όσο για την κυβέρνηση, έκανε λόγο για καταστροφική διακυβέρνηση, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ και επανέλαβε τις ανησυχίες του για τη στάση του πρωθυπουργού απέναντι στις ανεξάρτητες αρχές.
efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.