Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Σταμάτησαν οι Τούρκοι τις παραβιάσεις στο Αιγαίο σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ

Το πρακτορείο RIA Novosty επικαλείται διπλωματικές πηγές από την Αθήνα και τονίζει ότι από τις 25 Νοεμβρίου δεν έχει γίνει καμία παραβίαση στο Αιγαίο. stamatisan-oi-tourkoi-tis-parabiaseis-sto-aigaio-sumfwna-me-ta-rwsika-mme

Οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά αεροσκάφη έχουν σταματήσει, ήδη από τις 25 Νοεμβρίου αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosty επικαλούμενο διπλωματικές πηγές από την Αθήνα.
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η τελευταία παραβίαση έγινε στις 25 Νοεμβρίου, όταν από μαχητικά εκ των οποίων τα 2 ήταν οπλισμένα.
«Υπήρξε μηδενική δραστηριότητα στο ελληνικό FIR στο Αιγαίο και οι λόγοι είναι κατανοητοί» ανέφερε η διπλωματική πηγή από την Αθήνα.
Το δίκτυο Russia Today επικαλούμενο το ελληνικό γενικό επιτελείο αναφέρει ότι τα τουρκικά αεροσκάφη απουσίαζαν από την περιοχή για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό.
Σύμφωνα με ρωσικές πηγές η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία έχει διακόψει κάθε επιχείρηση στον εναέριο χώρο της Συρίας από την στιγμή που η Ρωσία εγκατέστησε τους αντιβαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς S-400 στην βάση της στη Λαττάκεια. 
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.