Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε Τίτλους

tvxs.gr | 13 Νοε. 2015
1. Η τελική μάχη για τους πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια. Με ανοιχτά μέτωπα ακόμη τα τελικά εισοδηματικά κριτήρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, τον ρόλο των distress funds στα επιχειρηματικά δάνεια και την διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία, έχει ξεκινήσει ο τελικός γύρος της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές πριν από την καθοριστική συνεδρίαση του EuroWorkingGroup. Η συνεδρίαση του EWG που θα εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης των 2 δις και των 10 δις για τις τράπεζες θα γίνει, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, είτε την Κυριακή είτε, το αργότερο, τη Δευτέρα και, ως εκ τούτου τα χρονικά περιθώρια είναι άκρως περιορισμένα.
3. Διπλή παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση Πανούση διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Η μία έρευνα θα αφορά στις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση για απειλές κατά της ζωής του και σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες, και η δεύτερη τη μήνυση που ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας άσκησαν κατά παντός υπευθύνου για τη διαρροή απορρήτων κρατικών εγγράφων.
4. Πολιτική συναλλαγή Βορίδη - Τζιτζικώστα καταγγέλλει ο Αδωνις. Σχίσμα στο σκληρό άκρο της ΝΔ και μετωπική σύγκρουση στο - πάλαι ποτέ - γαλάζιο μπλοκ του ΛΑΟΣ προκαλεί η δήλωση συστράτευσης του Μάκη Βορίδη με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Είναι μια απόφαση που πυροδότησε σενάρια για αυτόματη ανάδειξη του Μάκη Βορίδη σε αντιπρόεδρο και κοινοβουλευτικό «πορτ παρόλ» του Απόστολου Τζιτζικώστα σε περίπτωση που ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ την άλλη Κυριακή - ταυτόχρονα, όμως, προκάλεσε στην σκληρή επίθεση του Αδωνι Γεωργιάδη στον πρώην «σύντροφό» με βαριές καταγγελίες για «πολιτικές συναλλαγές». Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση: Πρώτος ο Μεϊμαράκης, καταλληλότερος ο Τζιτζικώστας
5. Οι τρεις αλλαγές που έρχονται στα τέλη κυκλοφορίας. Διαβάστε αναλυτικά τις τελευταίες πληροφορίες για τα τέλη κυκλοφορίας. Η τελική απόφαση αναμένεται το αργότερο τη Δευτέρα.
6. Στην αστυνομία εμφανίστηκαν τα δύο άτομα που εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, την προηγούμενη εβδομάδα σε διαδήλωση Ποντίων. Πρόκειται για τον άντρα με το τζόκεϊ που...
 
 συνέχεια
...φαίνεται στα βίντεο να γροθοκοπεί τον γαλάζιο βουλευτή, κι ακόμη έναν που τον συνέδραμε.
7. Δίκη Χρυσής Αυγής: Κίνδυνος να αποφυλακιστεί ο δολοφόνος του Φύσσα. Με την κατάθεση  του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ Χρήστου Δεληγιάννη, ο οποίος βρέθηκε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο σημείο συνεχίζεται σήμερα η δίκη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Κατά τη συνεδρίαση, η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνέστησε επίσπευση της διαδικασίας εξαιτίας της λήξης του ανώτατου ορίου των 18μηνου των κατηγορουμένων τον Φεβρουάριο.
8. Διαψεύδει ο Σκουρλέτης τις διακοπές ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά. Απολύτως ψευδή είναι σύμφωνα με τον ο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η ΔΕΗ θα κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα σε 700.000 νοικοκυριά που έχουν οφειλές. «Κανένα κοινωνικό τιμολόγιο δεν κόβεται, κανένας συμπολίτης μας που έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης δεν πρόκειται να μείνει χωρίς ρεύμα. Είναι απόλυτα ψευδές αυτό», δήλωσε από το βήμα της Βουλής.
9. Σε «Μαύρο Δεκέμβρη» καλούν ο Νίκος Ρωμανός και ο κρατούμενος ως μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» Παναγιώτης Αργυρού, με αφορμή τη συμπλήρωση 7 χρόνων από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια. Μεταξύ άλλων δηλώνουν ότι ο Δεκέμβριος θα είναι ένας μήνας «συντονισμένων δράσεων για να σπάσουμε τις βιτρίνες των πολυκαταστημάτων, να καταλάβουμε σχολεία, πανεπιστήμια και δημαρχεία, να βάλουμε εμπρηστικούς μηχανισμούς σε φασίστες και αφεντικά, να κρεμάσουμε πανό σε αερογέφυρες και κεντρικές λεωφόρους, να ανατινάξουμε σπίτια πολιτικών, να πετάξουμε μολότοφ στους μπάτσους, να λεηλατήσουμε τις βιτρίνες της αφθονίας».
10. Σκοτώσαμε τον Τζιχάντι Τζον, δηλώνουν οι ΗΠΑ. Πεπεισμένος για τον θάνατο του βρετανού δήμιου του Ισλαμικού Κράτους Τζιχάντι Τζον εμφανίστηκε αξιωματούχος της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, μιλώντας σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα, έκανε λόγο για μια «άψογη» αεροπορική επιδρομή. «Βγήκε έξω από ένα κτίριο και μπήκε σε ένα αυτοκίνητο». Η επίθεση πραγματοποιήθηκε και δεν υπήρχε καμία παράπλευρη απώλεια», ανέφερε ο αξιωματούχος στο αμερικανικό δίκτυο ABC. «Το όχημα στο οποίο επιβιβάστηκε τυλίχτηκε στις φλόγες», τόνισε.
11. Νέο βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στη δημοσιότητα με τις δραματικές εικόνες από τις διασώσεις προσφύγων, με ανθρώπους κάθε ηλικίας, ακόμη και βρέφη, να δίνουν μάχη με τα κύματα. Το βίντεο παρουσιάστηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στο Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. στις 9 Νοεμβρίου 2015 στις Βρυξέλλες.
Διαβάστε ακόμη και στηρίξτε: Ψηφίστε για νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους της Λέσβου. Ψήφισμα με το οποίο ζητείται να απονεμηθεί το νόμπελ ειρήνης στους κατοίκους της Λέσβου και στις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί για τη διάσωση και την περίθαλψη προσφύγων έχει αναρτηθεί στο Avaaz. «Γιατί μια μικρή ομάδα ανθρώπων με όπλο την κοινωνική ευαισθησία κάνει καθημερινά αυτά που έπρεπε να πράξουν κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί. Αξίζουν αναγνώριση και τιμή», αναφέρεται στο ψήφισμα, το οποίο ήδη έχουν υπογράψει περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι. Υπογράψτε το κείμενο εδώ.
* Σκίτσο του Latuff

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.