Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Πέθανε ο ιστορικός διευθυντής των ΝΕΩΝ, Κώστας Νίτσος

Πέθανε ο ιστορικός διευθυντής των ΝΕΩΝ, Κώστας Νίτσος

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 95 ετών, ο παλαίμαχος δημοσιογράφος, Κώστας Νίτσος. Πήρε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση και ήταν ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Παράλληλα εργαζόταν ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Εμπρός».

Μετά τον πόλεμο εργάστηκε στα «ΝΕΑ», όπου διατέλεσε, μάλιστα, και διευθυντής της εφημερίδας σε μία δύσκολη ιστορικά περίοδο. Ήταν επίσης διευθυντής του απεργιακού φύλου της ΕΣΗΕΑ «Αδέσμευτη Γνώμη» που κυκλοφόρησε στη μεγάλη απεργία των δημοσιογράφων το 1975. Ο Κώστας Νίτσος διατέλεσε διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ενώ πρόσφατα είχε λάβει από την ΕΣΗΕΑ το μετάλλιο «Ξενοφών» που αποτελεί την ύψιστη δημοσιογραφική διάκριση.

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του παλαίμαχου δημοσιογράφου, πνευματικού ανθρώπου και αγωνιστή της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης. «Ο Κώστας Νίτσος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αγωνιστών Δημοσιογράφων Εθνικής Αντίστασης, υπήρξε ένας πολυτάλαντος άνθρωπος που συνδύασε τη λογιοσύνη με τη δημοσιογραφία και έθεσε την πένα του στην υπηρεσία του λαού και των αγώνων του».

H κηδεία του θα πραγματοποιηθεί με δαπάνη της ΕΣΗΕΑ.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.