Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Το μεσημέρι του Σαββάτου το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Κλείδωσε

tvxs.gr | 27 Νοε. 2015
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκειμένου να τους ενημερώσει για την πρωτοβουλία του να ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με βασικά θέματα το ασφαλιστικό, το προσφυγικό και τη συνταγματική αναθεώρηση. Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών φαίνεται πως κλειδώνει για το μεσημέρι του Σαββάτου, στις 12:00.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στον Γιάννη Πλακιωτάκη, που όπως αποφασίστηκε θα εκπροσωπήσει ως μεταβατικός πρόεδρος τη ΝΔ στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης φέρεται να είπε στον Αλέξη Τσίπρα πως θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο, αν και υπογράμμισε στον πρωθυπουργό πως «άργησε να ζητήσει τη σύγκλησή του». «Θα ακούσω τι έχεις να πεις και μετά θα ενημερώσω την Κοινοβουλευτική Ομάδα», ανέφερε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ.
Η Φώφη Γεννηματά, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό, διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να συζητήσει για το ασφαλιστικό. Πηγές από το ΠΑΣΟΚ αναφέρουν πως η επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» κατέστησε σαφές, σε έντονο ύφος, πως διαφωνεί πλήρως με την ατζέντα που έχει προτείνει και εδικότερα για την συμπερίληψη του ασφαλιστικού.
«Θα μπορούσε να γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ή να καταθέσεις τις προτάσεις της κυβέρνησης στην ΟΚΕ ή να μας καλέσεις και να μας ενημερώσεις γι αυτές» φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά. Όπως υποστήριξε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών θα μπορούσαν να συζητηθούν τα εθνικά θέματα που αφορούν στο ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, τις ραγδαίες εξελίξεις στον πόλεμο της Συρίας και το προσφυγικό και γι αυτά είναι έτοιμη να συμμετέχει και να συζητήσει.
Θετικά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος με χτεσινές του δηλώσεις τάχθηκε υπέρ μιας οικουμενικής κυβέρνησης τεχνοκρατών, ενώ ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε πως θα προσέλθει στη σύσκεψη, ωστόσο κομματικές πηγές αναφέρουν πως υπάρχουν επιφυλάξεις για τις πραγματικές επιδιώξεις του πρωθυπουργού. 
Υπενθυμίζεται πως το ΚΚΕ έχει ανακοινώσει πως δεν θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο, τονίζοντας πως η κυβέρνηση επιχειρεί να καλλιεργήσει ένα κλίμα «ψευδεπίγραφης συναίνεσης» και δήθεν «εθνικής ομοψυχίας». «Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε ένα διάλογο-παρωδία, που έχει στόχο να κάνει το λαό συνένοχο στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου και σε μέτρα, όπως είναι η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, που αποτελούν αιτία πολέμου για το εργατικό-λαϊκό κίνημα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.