Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΚΕΠΟΜ: Λόγοι καταψήφισης Τεχνικού προγράμματος και Π/Υ 2016 Δήμου Μυκόνου

A. ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ 2016 ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ
Η νέα Δημοτική Αρχή είναι γνωστό ότι παρέλαβε έναν δήμο με πολλές ελλείψεις και προβλήματα, απόρροια χρόνιας κακοδιαχείρισης, έλλειψης οράματος και σχεδιασμού.
Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Μυκόνου για το 2016 όπως και αυτό του 2015, έχει υιοθετήσει προτάσεις συλλογικοτήτων, πολλές από αυτές και της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου και συνολικά αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό την αναγκαιότητα για βασικά έργα που εδώ και πολλά χρόνια θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί ώστε σήμερα να μιλούσαμε μόνο για την συντήρηση αυτών και την υλοποίηση άλλων πιο πρωτοποριακών και εξελιγμένων με στόχο πάντα την βελτίωση της εξυπηρέτησης των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.
DIILIANOS-MOLOS 
Το μεγάλο έλλειμμα έργων όπως η βελτίωση, επέκταση και ολοκλήρωση αθλητικών εγκαταστάσεων, η κατασκευή του ΕΠΑΛ, η επέκταση του Γυμνασίου, η επισκευή του οδοστρώματος σε όλη την έκταση του νησιού, η επισκευή των παιδικών χαρών, η ανάπλαση της πολύπαθης περιοχής των Ανεμόμυλων, της υποβαθμισμένης Λάκκας, της Παραπορτιανής και άλλα πολλά, αποτελούν εδώ και χρόνια μέρος του τεχνικού προγράμματος του Δήμου χωρίς ωστόσο να υλοποιούνται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εμφανίζονται κάθε χρόνο στο νέο τεχνικό πρόγραμμα ως έργα προς υλοποίηση.
Ευθύνη για αυτό έχουν σίγουρα όλες οι προηγούμενες διοικήσεις που όχι μόνο δεν άσκησαν αποτελεσματικά τα καθήκοντά τους, αλλά κυρίως γιατί δεν άσκησαν πολιτική με ένα τουλάχιστον στοιχειώδες πλάνο ολοκληρωμένης και ήπιας ανάπτυξης ενός τόπου που συγκαταλέγεται στους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.
Η οικονομική κρίση βρήκε τον Δήμο της Μυκόνου με ακάλυπτες θέσεις στα οργανογράμματα των υπηρεσιών του εξαιτίας της κακής διαχείρισης των προηγούμενων διοικήσεων και σε αυτόν τον τομέα.
Για την έλλειψη υπαλλήλων βεβαίως ευθύνη υπάρχει στην πολιτεία που από την μια φόρτωσε τους ΟΤΑ με αρμοδιότητες μέσω του Καλλικράτη, ενώ από την άλλη έχει περικόψει σημαντικά τις κρατικές επιχορηγήσεις και υιοθετώντας μνημονιακές πολιτικές έχει περικόψει δημοσιονομικές δαπάνες παγώνοντας τις προσλήψεις ακόμη και σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Το έλλειμμα των έργων υποδομών οφείλεται και στην αδυναμία των υπηρεσιών του Δήμου, των οποίων η σοβαρή υποστελέχωση δυσχεραίνει το έργο των υπαλλήλων, την παρακολούθηση και την υλοποίηση ακόμη και του πιο απλού τεχνικού προγράμματος. Έτσι ένα από τα βασικά προβλήματα του Δήμου είναι και η αδυναμία υλοποίησης μελετών, βασικό προαπαιτούμενο για την υλοποίηση οποιουδήποτε τεχνικού προγράμματος.

Από την ανυπαρξία μελετών στο πάρτι των απευθείας αναθέσεων
Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016, όπως και αυτό του 2015 χαρακτηρίζεται ως μεγαλόπνοο και φιλόδοξο χωρίς να αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ο τρόπος υλοποίησης του.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι...


...Διαβάστε ολόκληρο τό άρθρο : ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.