Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Το χαβά του ο Ερντογάν...

to-xaba-tou-o-erntogan-tha-paraitithw-an
Θα παραιτηθώ αν αποδειχθεί το λαθρεμπόριο πετρελαίου με το ISIS...

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες ο τούρκος πρόεδρος κατηγορεί τη Ρωσία για σπίλωση του ιδίου και της οικογένειάς του και λέει ότι θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί το λαθρεμπόριο πετρελαίου με το ISIS.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να...
συκοφαντεί την Τουρκία, κατηγορώντας την ότι αγοράζει πετρέλαιο από το Ισλαμικό κράτος, δήλωσε από το Κατάρ ο τούρκος πρόεδρος. Λίγη ώρα νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο αμύνης με χάρτες και δορυφορικές φωτογραφίες είχε κατηγορήσει την τουρκική ηγεσία για οργανωμένο σχέδιο λεηλασίας του Συριακού και του Ιρακινού πετρελαίου, την διοχέτευσή του σε μεγάλα τουρκικά διυλιστήρια, αλλά και σε λιμάνια, με στόχο την εξαγωγή του σε άλλες χώρες.

Μιλώντας σε πανεπιστήμιο στην Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ, ο κ. Ερντογάν επανέλαβε ότι θα παραιτηθεί αν οι κατηγορίες της Ρωσίας αποδειχθούν αληθινές και τόνισε ότι δεν επιθυμεί την περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων της χώρας του με τη Ρωσία.

Την περασμένη Δευτέρα, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε επαναλάβει την κατηγορία πως η Τουρκία έχει οικονομικές δοσοληψίες με το Ισλαμικό Κράτος και τόνισε ότι κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους έγινε για να προστατευτεί η παροχή πετρελαίου από το ISIS προς την Τουρκία. «Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως η απόφαση να καταρριφθεί το αεροπλάνο υπαγορεύτηκε από την επιθυμία να προστατευθεί οι οδοί παροχής πετρελαίου προς το τουρκικό έδαφος», είπε ο χαρακτηριστικά ο ρώσος πρόεδρος.

Ο τουρκός πρόεδρος είχε απαντήσει ότι ο ρωσικός ισχυρισμός δεν ήταν ηθικός και είχε καλέσει τη ρωσική ηγεσία να προσκομίσει στοιχεία: «Είναι γνωστό από ποιές χώρες αγοράζουμε πετρέλαιο: τη Ρωσία, το Ιράν, το Αζερμπαιζάν. Δεν θα επιτρέψουμε συκοφαντίες», είπε ο κ. Ερντογάν και τόνισε ότι στην περίπτωση που αποδειχθούν οι ρωσικές αιτιάσεις, ο ίδιος θα παραιτηθεί.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.