Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε Τίτλους

tvxs.gr | 11 Δεκ. 2015
1. Συμφωνία Ελλάδας - δανειστών για τα μέτρα της υποδόσης του 1 δις. «Λευκός καπνός» προς το παρόν για τα κόκκινα δάνεια, ενώ συμφωνία υπήρξε και για το Ταμείο αποκρατικοποιήσεων και τον ΑΔΜΗΕ. Μετά τη συνεδρίαση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση των συζητήσεων, χωρίς να αναφερθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση θα καταθέσει εντός των επομένων ημερών και τα πρώτα μέτρα του «παράλληλου προγράμματος».

2. Τσίπρας σε Ντόρα: Σας ενοχλεί που δεν είμαι από τζάκι και έγινα πρωθυπουργός [Βίντεο]. Η ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σήμερα στην Ώρα του Πρωθυπουργού, στη Βουλή, ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους. 
3. Δίωξη κατά Τραυλού (γ.γ. Υπουργείου Άμυνας) και Λιακουνάκου. Ποινική δίωξη για απιστία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου ασκήθηκε από την Εισαγγελία σε βάρος του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Άμυνας Σπυρίδωνα Τραυλού και σε βάρος επτά υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την προμήθεια των ελικοπτέρων τύπου Apache από την εταιρία Boeing, για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού, έναντι συμβατικού τιμήματος 594 εκατομμυρίων δολαρίων.
4. «Όχι» στη μεταφορά μεταναστών στο Ελληνικό λένε τέσσερις δήμαρχοι [BINTEO]. Την αντίδραση των δημάρχων Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Παλαιού Φαλήρου προκάλεσε η είδηση ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει τη μεταφορά μεταναστών στον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Σε ανοιχτή επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, οι τέσσερις δήμαρχοι τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι «δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου σε 'αποθήκη ψυχών'», ούτε «να μετατραπεί σε χώρο διαμονής οικονομικών μεταναστών».
5. Τί ψάχνει ο Σαμαράς στα χαρακώματα της ΝΔ; Σφυροκοπεί με μένος τον «ψεύτη» - όπως τον αποκαλεί - Αλέξη Τσίπρα, προκαλεί τη μήνη του Γιώργου Παπανδρέου για την.... κλοπή του success story και του «κινήματος των μεταρρυθμίσεων», αλλά στο βάθος δείχνει και βλέπει, με όλες του τις κινήσεις, τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ωστόσο, αν και μέχρι σήμερα τηρούσε σιγή ιχθύος, με παρέμβασή του, εξέφρασε, μέσω συνεργατών του, τη στήριξη του στην υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
6. Γκάμπριελ: Η Μέρκελ συνυπεύθυνη για την άνοδο της Λεπέν. Ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, αντικαγκελάριος και υπ. Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, από το βήμα του συνεδρίου του SPD, εξαπέλυσε επίθεση κατά της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας πως είναι συνυπεύθυνη για την άνοδο της Μαρίν Λε Πεν, καθώς η πολιτική της λιτότητας ενίσχυσε την ακροδεξιά. Η τοποθέτηση του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ αποτελεί και το πρώτο σημαντικό ρήγμα μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, των Σοσιαλδημοκρατών και των Χριστιανοδημοκρατών.
7. Την απόφαση να αναστείλουν την επίσχεση εργασίας στην οποία είχαν προχωρήσει από την Πέμπτη, έλαβαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, καθώς όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους  δίνουν «πίστωση χρόνου» στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να υλοποιήσει τα αιτήματα τους. 
8. Ένα ακόμη ακραίο περιστατικό βίας κατά γυναικών έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Φρίκη προκαλεί η είδηση ότι τρεις άντρες πέταξαν με τη βία μία νεαρή έγκυο γυναίκα στην παγωμένη λίμνη των Ιωαννίνων, προκειμένου να αποβάλλει.
9. Αστυνομικοί στις ΗΠΑ σκοτώνουν στο ξύλο κρατούμενο [ΒΙΝΤΕΟ] Ο Φίλιπ Κόλμαν κοιμόταν στο κελί του, όταν εισέβαλλαν 6 αστυνομικοί και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν, ενώ οι 2 έκαναν χρήση τέιζερ. Αρχικά ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε «τυχαίος», όμως η νεκροψία έδειξε πως είχε υποστεί βαριά τραύματα και το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας του εγκλήματος. 
10. Πρόστιμο έως 500.000 ευρώ σε όποιον καλλιεργεί ή εισάγει μεταλλαγμένα στην Ελλάδα. Το νέο νομοσχέδιο για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ), το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση, προβλέπει πρόστιμο έως και 500.000 ευρώ για όποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο καλλιεργεί ή εισάγει μεταλλαγμένους σπόρους στην Ελλάδα. Εφόσον η παράβαση αφορά σε καλλιέργεια «μεταλλαγμένων», θα επιβάλλεται η άμεση καταστροφή της καλλιέργειας από τον καλλιεργητή.
11. Κόντρα Πιτσιρίκου - ΕΡΤ για τους παρουσιαστές του μαραθώνιου της UNICEF. Με μια ανακοίνωση η ΕΡΤ απαντάει σε δημοσίευμα του «Πιτσιρίκου» και στην προτροπή του προς τους αναγνώστες του να μην δώσουν «ούτε μισό ευρώ» στο μαραθώνιο της UNICEF που θα πραγματοποιηθεί μέσω της κρατικής τηλεόρασης, λόγω των παρουσιαστών.
12. Το «Carol» οδηγεί την κούρσα υποψηφιοτήτων στις Χρυσές Σφαίρες. Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα 73α κινηματογραφικά και τηλεοπτικά βραβεία της χρονιάς (Golden Globe Awards), που απονέμει κάθε χρόνο η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Hollywood Foreign Press Association), γνωστότερα ως Χρυσές Σφαίρες, εγκαινιάζοντας παράλληλα και την προ-οσκαρική περίοδο. Την κούρσα με πέντε υποψηφιότητες οδηγεί το όμορφο φιλμ «Carol» του Τοντ Χέινς, με τις Κέιτ Μπλάνσετ και Ρούνεϊ Μάρα, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Τα φαβορί επιβεβαιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό, χωρίς όμως να λείπουν και οι σχετικές εκπλήξεις της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.