Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ για Πρώτο Θέμα: Πρακτορικές μέθοδοι, ψέματα και υποκλοπές

Απάντηση

tvxs.gr | 16 Δεκ. 2015
Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την «κίτρινη δημοσιογραφία του Πρώτου Θέματος που για μια ακόμη φορά στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του», και συγκεκριμένα τον Πάνο Λάμπρου. «Δεν μας εκπλήττει η στάση του Πρώτου Θέματος, της εφημερίδας που συστηματικά, λειτουργεί ως "πλυντήριο" της Χ.Α., και δεν την θεωρούμε άσχετη με τη γενικότερη επίθεση των ΜΜΕ της διαπλοκής στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μας εκπλήττει όμως ο επικίνδυνος κατήφορος μερικών Μέσων. Δεν θα παραμείνουμε απαθείς», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, στο οποίο ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Σουρελής, παριστάνοντας τον πολίτη, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πανο Λάμπρου ζητώντας του βοήθεια για να βρει χωρίς αμοιβή δικηγόρο επειδή ο 15χρονος αδελφός του είχε συλληφθεί για επεισόδια στην πορεία της 6ης Δεκεμβρίου, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Το δημοσίευμα είχε τίτλο: «Καίνε την Αθήνα και τρέχουν στον Λάμπρου να τους σώσει». Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος του τμήματος δικαιωμάτων του κόμματος, προσφέρθηκε να βοηθήσει ώστε να βρει ο πολίτες δικηγόρο. Ο δημοσιογράφος στην τηλεφωνική επικοινωνία, την οποία κατέγραψε και στη συνέχεια δημοσιοποίησε, είπε στον Πάνο Λαμπρου πως ο αδελφός κατηγορείται για συμμετοχή στα επεισόδια αλλά η οικογένεια δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να πληρώσει δικηγόρο.
«Που πήγε και έμπλεξε με αυτά;», λέει ο δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος συνεχίζοντας να παριστάνει τον πολίτη. «Τώρα μην το ψάχνεις, άσ’ το», του απάντησε ο Πανος Λάμπρου και του έδωσε το τηλέφωνο μιας δικηγόρου ώστε να τον βοηθήσει χωρίς χρήματα. Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος επικοινώνησε με τη δικηγόρο, η οποία του είπε πως θα βρει κάποια λύση και θα εκπροσωπήσει τον ανήλικο αδελφό του δικηγόρος χωρίς αμοιβή.
Ο Πάνος Λάμπρου, σχολιάζοντας το δημοσίευμα, ανέφερε πως «δείχνει τη λύσσα του συστήματος». «Αυτές οι δυνάμεις αδυνατούν να καταλάβουν τι κόμμα είναι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ και πώς γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζεται τα δικαιώματα 15χρονων που συλλαμβάνονται», είπε και πρόσθεσε: «Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν, επιχειρούν να μας υποτάξουν. Κι ας βάζουν κοριούς και στημένους δημοσιογράφους».
«Πρακτορικές μέθοδοι, ψέματα και υποκλοπές»
Στην ανακοίνωσή της η κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την «κίτρινη δημοσιογραφία του Πρώτου Θέματος που για μια ακόμη φορά στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του»
«Η "παγίδευση" με στημένες τηλεφωνικές συνομιλίες οι οποίες ηχογραφούνται, δεν συνιστά ρεπορτάζ. Οι πρακτορικές μέθοδοι, τα ψέματα, οι υποκλοπές κ.λπ. δεν είναι δημοσιογραφία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:
«Δεν μας εκπλήττει η στάση του Πρώτου Θέματος, της εφημερίδας που συστηματικά, λειτουργεί ως "πλυντήριο" της Χ.Α., και δεν την θεωρούμε άσχετη με τη γενικότερη επίθεση των ΜΜΕ της διαπλοκής στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μας εκπλήττει όμως ο επικίνδυνος κατήφορος μερικών Μέσων. Δεν θα παραμείνουμε απαθείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.