Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

«Είμαι προβληματισμένος, αλλά η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη»


«Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις την Ευρώπη μόνος σου» λέει ο Αλέξης Τσίπρας
 | EUROKINISSI / 

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Για την πορεία της Ευρώπης υπό το φως της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει την ήπειρο μίλησε στους New York Times ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δηλώνει «προβληματισμένος» για το μέλλον, αλλά επισημαίνει ότι «Η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη».
«Μήπως η Ευρώπη έχει φτάσει στο κρίσιμο σημείο της» τιτλοφορείται το άρθρο των New York Times, στο οποίο φιλοξενούνται δηλώσει του πρωθυπουργού, ο οποίος επισημαίνει ότι «Είμαι πολύ, πολύ προβληματισμένος για το μέλλον» δηλώνει ο κ. Τσίπρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου σημειώνοντας ότι «Καταλάβαμε πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας και η Γερμανία ήταν πολύ, πολύ σκληροί». 
Επισημαίνει ότι «δεν είναι τόσο εύκολο να αλλάξεις της Ευρώπη μόνος σου», ωστόσο, αναφερόμενος στη άνοδο της Αριστεράς σε Ισπανία και Πορτογαλία υπογραμμίζει ότι «Η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη».
Επαναλαμβάνει, ακόμη, στην αμερικανική εφημερίδα ότι η συνταγή της λιτότητας του Βερολίνου και των Βρυξελλών είναι λανθασμένη και διερωτάται «Γιατί η οικονομική ανάπτυξη και η απασχόληση ανέκαμψαν τόσο γρήγορα στις ΗΠΑ σε σχέση με την Ευρώπη;». 

«Ήρωας για μια βραδιά»

Δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα φιλοξενούνται και στο ντοκιμαντέρ που ετοίμασε ο Βρετανός δημοσιογράφος, Πολ Μέισον, και το οποίο θα «ανέβει» σε τέσσερις συνέχειες στο youtube από σήμερα έως και την Παρασκευή.
Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «#ThisIsΑCoup» μιλάει για την βραδιά της 13ης Ιουλίου δηλώνοντας «Αν είχα φύγει εκείνη τη νύχτα, θα ήμουν ήρωας για μια βραδιά ή δύο, ίσως τρεις, αλλά θα ήταν καταστροφικό για τις επόμενες ημέρες και νύχτες αυτό. Όχι μόνο για μένα, αλλά για την πλειοψηφία των Ελλήνων. Η καρδιά μου είπε 'όχι', αλλά το μυαλό μου έλεγε πως έπρεπε να βρούμε μια λύση. Αν έφευγα θα κατέρρεαν οι τράπεζες και η οικονομία».
Ο πρωθυπουργός, παράλληλα, συμπληρώνει πως «χάσαμε χρόνο. Στο τέλος τελείωσαν τα χρήματα και οι δυνάμεις».
«Αν το ήξερα αυτό, θα είχα πάρει πιο γενναίες αποφάσεις από την αρχή» σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.