Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε Τίτλους

23:07 | 04 Δεκ. 2015
tvxs.gr
1. Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ο οποίος δήλωσε πως οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό της Ελλάδας, τόσο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, όσο και για την οικονομική ανάκαμψη. Στη συνέχεια ο Κέρι συναντήθηκε και με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, ενώ αναφέρθηκε για πρώτη φορά και στο ενδεχόμενο συνεργασίας των ανταρτών της Συρίας με το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, υπό την προϋπόθεση, όπως είπε, πως θα υπάρξει μια συμφωνία για το πολικό μέλλον του Σύρου προέδρου.
2. Στη δημιουργία ενός συστήματος για την ανταλλαγή στοιχείων επιβατών πτήσεων συμφώνησαν οι υπουργοί Εσωτερικών των κρατών - μελών της ΕΕ, ενώ σε ευρωπαϊκές χώρες έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός» μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Η συμφωνία προβλέπει...
 συνέχεια
...πως οι αρχές των χωρών της ΕΕ θα αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία που συλλέγουν αεροπορικές εταιρείες: ονόματα, ημερομηνίες ταξιδιού, πρόγραμμα, στοιχεία πιστωτικών καρτών και στοιχεία επικοινωνίας. Μετά το συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, ο Γιάννης Μουζάλας τόνισε πως μπήκε ένα τέλος στις φήμες περί εξόδου της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν.  «Ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα απαιτεί ευρωπαϊκές λύσεις και όχι μεμονωμένες και ασύνδετες προσπάθειες», πρόσθεσε. 
3. Ο νέος ευρωπαϊκός εκβιασμός (χωρίς ξύλο, αλλά και χωρίς λουλούδια). Eάν ο πρώτος μεγάλος εκβιασμός της Ευρώπης προς την Ελλάδα στήθηκε πάνω στην πιστωτική ασφυξία, ο δεύτερος έρχεται με την ασφυξία διά των προσφυγικών κυμάτων: Η απειλή - νομικά μετέωρη και με εμφανή χροιά τακτικισμού - της «έξωσης» από τη Σένγκεν έφερε την πρώτη υποχώρηση της Αθήνας. ω
4. Υποταγή στον ISIS είχε δηλώσει η δράστης του μακελειού στην Καλιφόρνια Τασφίν Μαλίκ. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές στις ΗΠΑ, η επίθεση μοιάζει εμπνευσμένη από τη δράση του ISIS, αλλά όχι οργανωμένη από το Ισλαμικό Κράτος. Όπως αναφέρουν η περίπτωση της Μαλίκ «μοιάζει περισσότερο με περίπτωση αυτο-ριζοσπαστικοποίησης». 
5. Ποινική δίωξη για κακουργήματα - φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος- ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη, σε βάρος του καθηγητή και πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου. Φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη για δικηγορική αμοιβή με την φοροδιαφυγή να αγγίζει τα 440.000 ευρώ. Σε ανακοίνωση - απάντηση, ο Αλέξης Μητρόπουλος κάνει λόγο για «μεθόδους μαφίας και αριστερή αλητεία»
6. Την κατάσχεση 1.800.000 ευρώ από τον λογαριασμό πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και άλλων 150.000 από λογαριασμό υπουργού της ΝΔ αποφάσισε το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς τα δύο πολιτικά πρόσωπα δεν μπορούσαν να τα δικαιολογήσουν στα «πόθεν έσχες». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο πρώην υπουργοί, από τους λογαριασμούς των οποίων θα γίνουν οι κατασχέσεις, είναι ο Γιάννης Ανθόπουλος και ο Αριστείδης Τσιπλάκος.
7. Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής αποχώρησαν από τη δίκη της Χρυσής Αυγής καταγγέλλοντας ύβρεις και τραμπουκισμούς από συνήγορο υπεράσπισης των χρυσαυγιτών, σημειώνοντας πως μια γυναίκα από το κοινό χτυπήθηκε από τον δικηγόρο Στάθη Καρυδομάτη. Την Παρασκευή κατέθεσε η μάρτυρας Παρασκευή Καραγιαννίδου, που ήταν παρούσα στη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα. Όπως είπε στην κατάθεσή της «η επίθεση ήταν οργανωμένη και εξελίχτηκε πολύ γρήγορα και συντεταγμένα, ενώ ο Ρουπακιάς πήγε στο σημείο συνεννοημένος για να σκοτώσει». Τελικά η δίκη διακόπηκε για την ερχόμενη Τρίτη, λόγω αδιαθεσίας που ένιωσε η μάρτυρας κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της.
8. Με ισχυρή πλειοψηφία ενέκρινε η γερμανική Βουλή την εμπλοκή των γερμανικών στρατιωτικών δυνάμεων στις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτος σε υποστήριξη της Γαλλίας. Το Βερολίνο θα διαθέσει μέχρι 1.200 ένστολους, αεροσκάφη Tornado και μία φρεγάτα.
9. Βίντεο δείχνει πώς εκπαιδεύουν παιδιά οι τζιχαντιστές. Το βίντεο έχει γυριστεί μέσα σε ένα αρχαίο κάστρο. Σε αυτό έξι παιδιά - στρατιώτες, 10 ετών, μοιάζουν να «παίζουν» κρυφτό, στα χαλάσματά του, με σκοπό να βρουν και να εκτελέσουν κρατούμενους. Οι κρατούμενοι έχουν τα χέρια δεμένα πίσω από τις πλάτες τους. Περιμένουν τα παιδιά να τους σκοτώσουν και εκείνα το κάνουν, χρησιμοποιώντας τα όπλα που τους έδωσαν οι τζιχαντιστές και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες τους.
10. Την εφαρμογή της σύμβασης που διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση με τους δανειστές και την στήριξη της Βουλής στο πρόγραμμα θέτει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας ως προϋποθέσεις για την επιστροφή της οικονομικής ανάκαμψης. Στην Ενδιάμεση Έκθεση για την Νομισματική Πολιτική της ΤτΕ που παρέδωσε σήμερα στη Βουλή ζητά πολιτική σταθερότητα με στόχο την ανάπτυξη. Διαβάστε τί αναφέρει η Ενδιάμεση Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας. 
11. Η ιδιοτελής φιλανθρωπία του ιδρυτή του Facebook. Πολλοί χρήστες του Facebook θα συγκινήθηκαν με τη φιλανθρωπία του ιδρυτή του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, όταν διάβασαν στις 2 Δεκεμβρίου ότι αυτός και η γυναίκα του θα χαρίσουν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα το 99% των μετοχών του Facebook που κατέχουν. Μήπως είναι καιρός να στεγνώσουν τα δάκρυα της συγκίνησης;
12. Τέλος διαβάστε τη συνέντευξη της Γιώτα Νέγκα και του Θέμη Καραμουρατίδη στο Tvxs.gr. Η γνωριμία και το «προξενιό» της Νατάσσας Μποφίλιου, η κρίση «… που δεν πρέπει να αφήσουμε να μας καταπιεί», η στιγμή που ο συνθέτης στέλνει το τραγούδι στον στιχουργό και μετά στον ερμηνευτή, ο δισταγμός και το βίωμα, το χθες, το σήμερα και η «επιθυμία να μην σπάσει κανένας κρίκος της αλυσίδας», οι μεγάλες λαϊκές φωνές που με έναν τρόπο, είναι πάντα εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.