Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

«Ψηφίζει» (και) ο Τσίπρας στη ΝΔ;


Alexandros Michailidis / SOOC
Γιώργος Καρελιάς Γιώργος Καρελιάς 
 Τα σημάδια είναι πολλά, για να είναι τυχαία. Ένας-ένας οι «καραμανλικοί» πλέκουν το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα, ορισμένοι μάλιστα σε βαθμό παρεξηγήσεως. Ετσι, αρχίζουν να φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν να υπάρχει κανάλι συνεχούς επικοινωνίας της καραμανλικής Δεξιάς με την «καραμανλική» Αριστερά και σαφής προτίμηση του Πρωθυπουργού για το πρόσωπο που θα ηγηθεί της ΝΔ.

Πού υπάρχει αλήθεια και πού αρχίζει η μυθοπλασία; Ας δούμε τα γεγονότα:
  • Πρώτος ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τον κ. Τσίπρα «εθνάρχη της Αριστεράς», συγκρίνοντάς τον μάλιστα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή (περισσότερα εδώ).
  • Πριν από λίγες ώρες ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, άλλοτε στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, από άλλη σκοπιά, ισχυριζόμενος ότι ο κ. Τσίπρας «μοιάζει με τον  Ανδρέα Παπανδρέου τουλάχιστον ως προς το μπαλκόνι και το δημόσιο λόγο του»(εδώ).
  • Τις προάλλες, τη θεατρική  πρεμιέρα της παράστασης του Λάκη Λαζόπουλου, παρακολούθησαν στελέχη της ΝΔ όπως ο «καραμανλικός» Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο κ. Λαζόπουλος στην τηλεοπτική εκπομπή του, που ακολούθησε, καταφέρθηκε εναντίον ορισμένων υποψηφίων αρχηγών της ΝΔ, παρεμβαίνοντας σε μια καθαρά κομματική διαδικασία.
Η εικόνα που ζωγραφίζεται από όλα αυτά επιδρά ήδη στην προεκλογική συζήτηση που γίνεται στη ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής έχει εκφράσει την προτίμησή του στον Ευάγγελο  Μεϊμαράκη. Το γεγονός ότι «καραμανλικά» στελέχη εγκωμιάζουν τον κ. Τσίπρα, οδηγεί τους συνυποψηφίους του κ. Μεϊμαράκη να διατυπώνουν αιχμές ότι τον προτιμά για αρχηγό ο σημερινός πρωθυπουργός.

Αρχηγοί κομμάτων της αντιπολίτευσης διατυπώνουν ανοιχτά το ερώτημα αν υπάρχει «κρυφό ειδύλλιο» Τσίπρα- Καραμανλή (εδώ), ενώ και πρώην αρχηγοί έχουν αφήσει αιχμές ακόμα και για μεροληπτική (υπέρ της κυβερνησης Τσίπρα) στάση του «καραμανλικού» Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου (εδώ).

Πώς θα επιδράσουν αυτά στην επικείμενη εκλογή του αρχηγού της ΝΔ; Ηδη οι τρεις άλλοι υποψήφιοι (Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας, Γεωργιάδης) αφήνουν αιχμές τόσο για τη στάση του πρώην Πρωθυπουργού, που μέσω «κύκλων» του τάσσεται υπέρ του κ. Μεϊμαράκη όσο και για τον συνυποψήφιό τους, ότι έχει την «προτίμηση» του κ. Τσίπρα.

Ορισμένες απαντήσεις θα δοθούν την Κυριακή. Τόσο από όσους θα πάνε να ψηφίσουν όσο και από τις αντιδράσεις, που θα έχουμε μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.