Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα


 tvxs.gr | 08 Δεκ. 2015
Σε τίτλους :
 1. Η, προδιαγεγραμμένη, σύγκρουση Αθήνας - Βερολίνου για τον ρόλο του ΔΝΤ στο τρίτο ελληνικό Μνημόνιο παίρνει ανοιχτή και σκληρή μορφή μια ημέρα μετά το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα πως η συμμετοχή του Ταμείου στο νέο πρόγραμμα δεν είναι αναγκαία.
2. Η λίστα με τα 13 προαπαιτούμενα για την υποδόση του 1 δις. Ποια μέτρα πρέπει να υλοποιήσει η Ελλάδα. 
3. Έξι προσφυγόπουλα έχασαν τη ζωή τους όταν η φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαιναν, βυθίστηκε ανοικτά του Αιγαίου. Ταξίδευαν με φουσκωτή βάρκα σε πολύ κακές καιρικές συνθήκες. 
4. Η ελληνική αστυνομία προσπάθησε να συλλάβει τον εγκέφαλο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά η επιχείρηση απέτυχε. Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμα του το BBC. 
5. Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος στήνει «πολιτοφυλακή» για τους αναρχικούς και απειλεί : «Εμείς δέρνουμε, δεν κοιτάμε σαν την αστυνομία. Θα κάνω ρετούς στα μαγουλάκια τους»
6. Οι «γύπες» των αγορών επέστρεψαν στην Αργεντινή μετά τη νίκη του νεοφιλελεύθερου Μαουρίτσιο Μάκρι. Περιμένουν πλέον να εισπράξουν το παλαιότερο χρέος που μέχρι σήμερα η Αργεντινή είχε αρνηθεί να τους καταβάλει μετά τη χρεοκοπία του 2001.
7. «Κάτω» από το πιο διάσημο πορτρέτο όλων των εποχών, τη Τζοκόντα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, κρύβεται μία «άλλη γυναίκα». Ο ισχυρισμός μένει να αποδειχθεί αλλά στρέφει για ακόμη μια φορά όλα τα βλέμματα την αινιγματική Μόνα Λίζα.
8. Στις δέκα πιο «έξυπνες χώρες του κόσμου» συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ. Την ίδια ώρα πάντως είναι και η πιο… άνεργη.  
9. Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα προωθεί η κυβέρνηση. Οι αλλαγές αναμένονται εντός του 2016 και προβλέπουν πληρωμή ανάλογα με τους μήνες που κυκλοφορεί το αυτοκίνητο και άρα σε δόσεις για έναν ή τρεις μήνες. 
10. Εξαφανίστηκε σήμερα η θάλασσα στο Ναύπλιο! Δείτε γιατί
Δείτε επίσης: Τους καλύτερους φωτογράφους του 2015 παρουσίασε ο Guardian. Ανάμεσά τους με εμβληματικές εικόνες που κατέγραψε με το φακό του ο Έλληνας φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης. 
* Σκίτσο του Στάθη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.