Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Συνέντευξή στο αμερικανικό δίκτυο CNBC τής Ζωής Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήγε στο CNBC και μίλησε χωρίς ενδοιασμούς

Μύθο χαρακτήρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον ισχυρισμό ότι ο Έλληνες ξόδευαν περισσότερα από όσα μπορούσαν, σε συνέντευξή στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ενώ επέρριψε τεράστιες ευθύνες για τη διαφθορά στη χώρα σε ξένους αξιωματούχους και πολυεθνικές, όπως η Siemens

«Η ελληνική κοινωνία έχει υποστεί μία πραγματική ανθρωπιστική κρίση τα τελευταία πέντε χρόνια. Και για μια ακόμα φορά έχουμε προβλέψεις για ανάπτυξη, αλλά επιτρέψτε μου να είμαι καχύποπτη. Δεν μπορείς να περιμένεις ανάπτυξη σε μια διαλυμένη κοινωνία. Αυτό που συζητείται τώρα στην Ελλάδα είναι για συντάξεις της τάξης των 300 ευρώ. Αυτό που συζητείται αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», τόνισε η ίδια.

Στη συνέχεια, σε ερώτηση της δημοσιογράφου αναφορικά με το γεγονός ότι «πριν από την κρίση οι Έλληνες ξόδευαν περισσότερα από όσα μπορούσαν», η τέως πρόεδρος της Βουλής απέρριψε τον ισχυρισμό αυτό και δήλωσε: «Αυτός ο μύθος, ότι οι Έλληνες ζούσαν πέρα από τις δυνατότητές τους, έχει διαψευσθεί ολοκληρωτικά μέσα από τη δουλειά που κάναμε στο Κοινοβούλιο. Συστήσαμε μια Επιτροπή για να διερευνήσει πώς ακριβώς δημιουργήθηκε το χρέος, την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η οποία εξέδωσε μια Έκθεση τον περασμένο Ιούνιο, που αποδεικνύει ότι οι δημόσιες δαπάνες στην Ελλάδα, ήταν σε όλα τα επίπεδα χαμηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με εξαίρεση τις εξοπλιστικές δαπάνες, όπου είχαμε δεκάδες υποθέσεις διαφθοράς, συμπεριλαμβανομένων και πολυεθνικών εταιρειών, όπως η Siemens, η HDW και η Thyssen Krupp κ.α.».

«Έτσι, το να τιμωρείς τους Έλληνες για τις διεφθαρμένες πρακτικές των κυβερνήσεών τους, θα έλεγα ότι είναι κάτι που δεν μπορεί να το ανεχθεί ούτε η διεθνής κοινότητα» προσέθεσε εν συνεχεία.

«Για να είμαι ξεκάθαρη, η διαφθορά για την οποία μιλάω δεν εμπλέκει μόνο Έλληνες αξιωματούχους, περιλαμβάνει Ευρωπαίους αξιωματούχους, περιλαμβάνει διεθνείς αξιωματούχους, περιλαμβάνει ξένους αξιωματούχους. Έχει αποδειχθεί για παράδειγμα ότι το λεγόμενο πρόγραμμα διάσωσης που καταρτίσθηκε και τέθηκε σε εφαρμογή από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ελληνική κυβέρνηση είχε σκοπό να διασώσει τις γαλλικές και γερμανικές ιδιωτικές τράπεζες. Έτσι λοιπόν, μπορείτε να διακρίνεται εδώ ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι κανένας δεν συμπεριφέρεται όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις ευθύνες τους», διευκρίνισε και δεν άφησε περιθώριο για άλλη σχετική ερώτηση.

Τέλος, ολοκλήρωσε τον λόγο της, λέγοντας πως, «η μόνη δυνατή λύση για την Ελλάδα είναι ένα μέλλον δημοκρατίας. Σήμερα, η δημοκρατία καταρρακώνεται στην Ελλάδα. Το μόνο βιώσιμο μέλλον για την Ελλάδα είναι η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τώρα η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται, η αξιοπρέπεια στη χώρα καταρρακώνεται. Υπάρχει ευθύνη εκ μέρους των δανειστών, υπάρχει επίσης μία θεμελιώδης υποχρέωση των λαών, αλλά και των ευρωπαϊκών κοινωνιών για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

 thepressproject.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.